Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Schildersbedrijf beginnen: dit is wat je nodig hebt

Schildersbedrijf beginnen: dit is wat je nodig hebt

Geplaatst in: algemeen

Schilderen is een beroep waar je zorgt voor de afwerking van gebouwen. Omdat dit meestal om zichtwerk gaat, is het een dankbaar beroep. Bovendien is het gevarieerd werk omdat je zowel binnen als buiten kunt werken. Daarnaast zijn de meeste schilders ook gespecialiseerd in behangen en glaszetten. Wil je een schildersbedrijf beginnen, dan heb je wel het een en ander nodig.

Schildersbedrijf

Zoals gezegd zijn de meeste schilders ook inzetbaar om te behangen en om glas te plaatsen. Het is uiteraard geen verplichting maar men gaat daar vaak wel van uit. Wil je dus je eigen schildersbedrijf beginnen dan moet je daar een keuze in maken. Voor meer informatie over het starten van een bedrijf kun je dit artikel lezen.

Reclame

Een bedrijf kan uiteraard niet zonder klanten. Vaak kun je in je eigen netwerk wel wat werk vinden, maar je zult verder moeten kijken. Daarvoor moet je reclame maken. Organiseer daarom ook zaken zoals een logo en bijbehorende huisstijl. Eventueel kun je gaan adverteren in lokale kranten en/of tijdschriften.

Bedrijfskleding

Als schilder heb je bedrijfskleding nodig. Niet alleen om reclame te maken, maar je werkt met vloeistoffen die je kleren vies maken. Daarom is de kwaliteit van de kleding belangrijk. Voor goede bedrijfskleding kun je het beste naar winkel in bedrijfskleding gaan. Omdat je de kleding dagelijks vele uren aan hebt is het belangrijk dat het goed aanvoelt. Kies daarom voor praktische en comfortabele kleding.

Goede leveranciers

Het is belangrijk dat je goede leveranciers zoekt. Uiteraard is de kwaliteit van de verf belangrijk. Want je werk is vrijwel altijd goed zichtbaar. De kwaliteit van de verf, maar ook de kwasten, zijn bepalend voor het resultaat. Denk ook aan zaken als inkoopprijs en eventuele aannemers korting. Daarnaast is leverbetrouwbaarheid altijd belangrijk.

Juiste gereedschappen

Om je werk goed te doen heb je behoorlijk wat gereedschap nodig. Denk daarbij aan handgereedschap voor het verwijderen van oude verf en het aanbrengen van nieuwe verf. Maar ook schoonmaakspullen zijn belangrijk. Om overal goed bij te kunnen is een trap noodzakelijk. Daarnaast is een rolsteiger erg makkelijk, deze is redelijk eenvoudig te vervoeren en zorgt voor veel meer gemak dan alleen een trap of een ladder. Denk ook aan hulpmiddelen zoals een behangtafel en een stoommachine.

Bedrijfsauto aanschaffen

Om al deze gereedschappen te vervoeren is een bedrijfsauto belangrijk. Oriënteer je vooral op de praktische kant van het voertuig. Want je gereedschap moet je eenvoudig kunnen pakken. Heb je veel spullen nodig? Voorzie de laadruimte dan van een bedrijfswageninrichting. Je hoeft dan niet te zoeken en je spullen blijven langer netjes.

Administratie niet vergeten

Je vak uitoefenen is leuk, maar naast het werk moet er ook een administratie worden bijgehouden. Er zullen facturen moeten worden gemaakt, maar ook betaald. Daarnaast wil de belastingdienst graag het e.e.a. van je weten. Zie je het niet zitten om de bedrijfsadministratie helemaal zelf te doen? Besteed het dan uit aan een administratiekantoor. Of is er misschien wel iemand in je familie, die het voor je wil doen.

Een schildersbedrijf starten houd meer in dan alleen verf en kwasten aanschaffen. Zorg daarom dat je alles goed voorbereidt en bijhoudt.