Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Ruimte op kantoor creëren; de meest gekozen opties

Ruimte op kantoor creëren; de meest gekozen opties

Geplaatst in: huisvesting

Soms wordt een hobby opeens een ontzettend groot bedrijf. Groeien de diensten en dus de werknemers waar je bij staat, en weet je opeens eigenlijk niet meer hoe je al jouw werknemers een fijne werkplek kan geven. Een extra ruimte huren is natuurlijk een mogelijkheid, maar wat als je het liefst al jouw werknemers op één plek houdt? Dan maar verhuizen naar een groter pand, horen we sommige werkgevers denken…. Maar wat als dit pand juist dé perfecte plek is voor de locatie? Gelukkig zijn er nog een aantal opties om extra werkruimte te creëren; benieuwd? Lees met ons mee en geef jouw werknemers ruime en fijne werkplekken!  

Entresolvloer installeren; piece of cake

Werk jij in een magazijn, werkplaats of in een garage? Of heb je gewoon veel ruimte in het kantoorpand, en dan bedoelen we vooral tussen de grond en het plafond? Perfect! Kies dan voor een entresolvloer. Een entresolvloer wordt ook wel een tussenverdieping genoemd. Het kan worden vergeleken met een vide, een balkon of een extra verdieping tussen grond en plafond. De tussenverdieping kan in verschillende stijlen worden aangeschaft, waardoor je deze dus in de setting van jouw bedrijf kan laten integreren. Entresolvloeren zijn erg stevig, dus je kan ervoor kiezen de vloeren in te zetten voor extra opslag, waardoor je bijvoorbeeld op de benedenverdieping meer kantoorplekken kan creëren. Een andere mogelijkheid is om kantoren te laten plaatsen op de entresolvloeren; het is zelfs mogelijk om muren op de entresolvloeren te laten monteren! 

Schuifwanden voor extra ruimte

Heb je an sich genoeg werkplekken, maar weet je niet hoe je kan vergaderen met meerdere mensen? Dan zijn schuifwanden jouw oplossing! Door schuifwanden te installeren en deze neer te zetten op de plaatsen waar eerst muren stonden, kan je in een mum van tijd van meerdere kantoorruimtes één grote ruimte maken. Kies bijvoorbeeld voor een schuifwand van glas; dan haal je er optisch ook nog eens meer ruimte uit. Daarnaast draagt een glazen schuifwand bij aan de transparantie van een bedrijf; klinkt goed toch? 

Flexwerkplekken

Werken jouw werknemers ook weleens thuis, maar heeft iedereen een eigen vaste werkplek? Zonde! Stel dan flexwerkplekken in! Dan heeft niemand meer een vast bureau, en kan ieder op de dag zelf kijken waar ze plaats willen nemen. Het is wel goed om van tevoren te bespreken hoeveel mensen per dag naar kantoor kunnen komen, zodat mensen hun werk niet vanaf een naastgelegen koffietent hoeven uit te voeren!