Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Relatiegeschenken bestellen: 3 praktische tips

Relatiegeschenken bestellen: 3 praktische tips

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

relatiegeschenkWil je jouw medewerkers, leveranciers of investeerders bedanken voor hun inzet in 2017? Dan kun je hen een relatiegeschenk geven. Met een relatiegeschenk laat je niet alleen zien dat je dankbaar bent voor de inzet van je medewerkers, leveranciers en/of investeerders, maar kun je bovendien subtiel reclame maken voor je bedrijf. Dit maakt het voor iedere organisatie interessant om relatiegeschenken te bestellen.

In dit artikel geven we je drie praktische tips om een geschikt relatiegeschenk te bestellen. Je kunt deze tips gebruiken als je een relatiegeschenk wil kopen voor je medewerkers, maar ook als je een presentje wil aanschaffen voor leveranciers, investeerders of andere zakelijke relaties.

Geef een praktisch cadeau

Er zijn vele soorten relatiegeschenken. De beste relatiegeschenken zien er niet alleen leuk uit, maar zijn bovendien praktisch. Geef je een praktisch cadeau, dan kun je de ontvanger van het presentje echt blij maken. Bovendien wordt een praktisch relatiegeschenk vaker gebruikt. Dit is nuttig voor jou als ondernemer, want dit betekent dat jouw relatiegeschenk niet in de kast blijft liggen en jouw bedrijf goed promoot.

Een voorbeeld van een praktisch relatiegeschenk is een pen. Wil je een wat origineler relatiegeschenk met praktische waarde geven, dan kun je een mok met het logo van je bedrijf laten bedrukken. Een bedrukte mok ziet er niet alleen leuk uit, maar is bovendien praktisch voor de ontvanger van het presentje.

Bestel je relatiegeschenk bij een goede aanbieder

Er zijn vele bedrijven die relatiegeschenken verkopen. Wij raden je aan om jouw relatiegeschenk bij een goede aanbieder te bestellen. Bestel je jouw relatiegeschenken bij een goedkopere aanbieder die wat minder goede producten levert, dan is de kwaliteit van de relatiegeschenken ook minder goed. Geef je een pen die al na 1 dag kapot is, dan laat dit toch een minder goede indruk achter dan wanneer je een pen geeft die jaren mee gaat.

Vergeet het logo niet

Je geeft een relatiegeschenk primair om je zakelijke relaties te bedenken voor hun inzet, maar secundair ook zeker om reclame te maken voor je bedrijf. Om inderdaad reclame te kunnen maken voor jouw organisatie, moet je niet vergeten het relatiegeschenk te laten bedrukken met het logo van je bedrijf.

Extra tip: lever een goed logo aan bij het bedrukken van je relatiegeschenken. Lever je een bestand in een lage resolutie aan, dan is de kans groot dat het logo onscherp op het relatiegeschenk komt te staan. Dit ziet er minder professioneel en representatief uit. Lever je een bestand met hoge resolutie aan, dan komt jouw bedrijfslogo optimaal tot zijn recht op het relatiegeschenk.