Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Reizen naar je werk: hoe zet je je vervoersmiddel veilig op slot

Reizen naar je werk: hoe zet je je vervoersmiddel veilig op slot

Geplaatst in: mobiliteit

We kennen allemaal de dagelijkse gang naar ons werk. Sommigen springen in de auto, anderen op de fiets of zelfs op de motor, de scooter of de brommer. Als je bij die laatste groep hoort, dan vraag je je misschien af hoe je je vervoersmiddel veilig op slot kunt zetten. Want er is natuurlijk niets vervelender dan na een lange dag werken naar buiten stappen, en zien dat je geliefde Vespa is verdwenen. Om dat soort ellende te voorkomen, zetten we in dit artikel een aantal zeer goede tips voor je onder elkaar. Om je te kunnen garanderen dat je vervoersmiddel veilig op slot staat!

 1. Koop een ART gekeurd slot
  Allereerst is het essentieel dat je een ART slot koopt bij een specialistische zaak als artslot.nl. De beste filosofie is niet te bezuinigen op een slot, maar te gaan voor een sterk exemplaar en op die manier een hoop geld te besparen door het voorkomen van diefstal.
 2. Combineer sloten
  Vervolgens kun je voor nog meer veiligheid zorgen door sloten te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sterk schijfremslot dat je samen met een krachtig kettingslot gebruikt. Je wint zo niet alleen tijd (twee sloten openbreken duurt langer) maar ook zeker veiligheid.
 3. Bevestig je vervoersmiddel goed
  Maar denk ook goed na hoe je je sloten gebruikt. Bevestig je vervoersmiddel rond je werkplek altijd aan een vast object, als een paal of een fietsenrek. Op deze manier zal het voor de dief niet makkelijk zijn het vervoersmiddel mee te slepen naar een rustig plekje om daar met speciaal gereedschap zijn slag te slaan.
 4. Gebruik de bewaakte stalling
  Voor absolute zekerheid is het echter het beste om je vervoersmiddel in een bewaakte stalling te parkeren. Hier is er voortdurend toezicht, en staat je geliefde fiets, motor of scooter droog en beschut tegen slechte weersomstandigheden. Met wat nuchter denken moet je kortom een heel eind kunnen komen. De meeste gemeenten bieden op de website informatie omtrent bewaakte stallingen. Zie bijvoorbeeld de websites van de gemeente Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Naast een veilig slot is het ook belangrijk dat je een helm draagt dat voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid. De meeste merken voldoen aan deze eisen. Zo zijn tegenwoordig de Shark helmen enorm populair.