Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Redenen om als ondernemer voor een elektrische auto te kiezen

Redenen om als ondernemer voor een elektrische auto te kiezen

Geplaatst in: duurzaamheid, mobiliteit
Afbeelding van Goran Horvat via Pixabay

Een elektrische auto aanschaffen is niet voor iedereen weggelegd. Als je het aanschafbedrag niet op de plank hebt liggen en van plan zou zijn om een auto te kopen met geleend geld, dan is leasen vaak een voordeligere oplossing. Als je zakelijk leaset heb je sowieso al geen omkijken naar de jaarlijkse beurten en onderhoudskosten, ook profiteer je van een lage bijtelling in vergelijking met benzine- of dieselauto’s. Door te leasen heb je ook geen dure aanschafprijs, maar profiteer je wel van de voordelen van het elektrisch rijden. Onderstaande de belangrijkste voordelen.

Milieuvriendelijk
Het klimaat is een hot item. Overal op het nieuws wordt gesproken over de klimaatdoelstellingen, de stikstofcrisis etc. Hoog tijd om meer aan het milieu te denken! Natuurlijk is fietsen veel milieuvriendelijker dan autorijden. Maar daarmee kom je niet overal. Als je milieubewust wilt bezig zijn, en wilt autorijden, kies dan voor een elektrische auto! Dit soort auto is niet alleen duurzaam, maar scheidt ook geen schadelijke gassen uit. Zo kun je met een goed gevoel, verantwoord op weg. Je draagt je steentje bij aan het milieu.

Ruime keus
De tijd dat je nog maar keuze had uit 3 soorten elektrische auto’s is voorbij. Tegenwoordig produceren bijna alle grote automerken ook een elektrische variant. De verwachting is dat het aanbod nog meer gaat toenemen in de toekomst. Veel mensen hoeven niet meer na te denken of ze wel elektrisch willen rijden, maar piekeren over welke elektrische auto nu geschikt is.

Thuis opladen
Wist je dat je zo’n elektrische auto makkelijk thuis kunt opladen? Ritjes naar het benzinestation zijn overbodig. In veel gemeentes zijn er subsidieregelingen om een eigen laadpaal te laten plaatsen. Makkelijk toch, om als je thuiskomt even de stekker erin te pluggen? Langs de snelweg komen ook steeds meer snellaadstations. Het aantal laadpalen groeit. Er is altijd wel een oplaadpunt in de buurt. Met zonnepanelen is het extra interessant om elektrisch te rijden. Salderen levert niet veel op, voordeliger is het als je het teveel aan stroom gebruikt om je auto op te laden.

Groeiende actieradius
Net las je al dat er vele oplaadpunten zijn. De angst van mensen toen de elektrische auto net op de markt kwam, was dat ze er niet ver mee zouden kunnen rijden. Deze angst is niet meer nodig. Inmiddels is de accu van zo’n elektrisch voertuig al ver doorontwikkeld. Je komt dus veel verder dan een aantal jaar geleden. Natuurlijk hangt aan elk type accu ook een verschillend prijskaartje. Stel dat je accu bijna leeg is, dan bestaan er naast normale laadpalen dus zelfs snellaadpunten, waarmee je snel en efficiënt je accu kunt opladen.

Stil rijden
Wist je dat een elektrische auto stiller is dan een normale benzineauto? Ineens kun je dus de radio zachter zetten of makkelijker kletsen. Dit verhoogt absoluut het rijcomfort voor de bestuurder en de inzittenden. Als je eenmaal ervaren hebt hoe het rijden in een elektrische auto is, dan wil je niet anders meer.