Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Raamdecoratie aanschaffen voor je kantoor, hier moet je op letten

Raamdecoratie aanschaffen voor je kantoor, hier moet je op letten

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Het zal geen onbekende kwestie zijn dat natuurlijk licht erg belangrijk is. Daglicht is niet alleen belangrijk voor je concentratie, ook zorgt het voor een hogere productiviteit. Mensen die vele uren per dag werken in een kantoorgebouw of fabriek, hebben veel voordeel van daglicht op hun werkplek. Uit onderzoek is gebleken dat voldoende daglicht zorgt voor productievere medewerkers. In dit artikel geven we tips welke raamdecoratie de beste keuze voor een kantoor is.

Lichtinval vs. privacy

Voldoende lichtinval is dus een must om de hoogste productiviteit te creëren. Toch wil je niet afgeleid raken door wat er buiten allemaal gaande is. Hierom moet je op zoek naar een mix tussen de juiste lichtinval en privacy. DUO ROLGORDIJNEN zijn hier een uitstekende keuze. Door de horizontale doorzichtige banen kan voldoende lichtinval naar binnen glippen en kun je het zicht naar buiten minimaliseren door de verduisterende banen. Verder kun je de jaloezieën zo instellen dat je de ideale balans tussen privacy en lichtinval hebt!

Sfeer creëren

Staat sfeer hoog in het vaandel bij jouw kantoor? Dan zijn houten shutters een goede optie! Deze raamdecoratie werkt enorm sfeerverhogend. Met shutters kun je een oase van rust creëren met voldoende lichtinval. Dit werkt bemoedigend voor je concentratie en prestatievermogen. Niets is luxer dan een shutter voor je ruiten. Door de strakke afwerking van een shutter zal het rommelige gevoel afnemen wat ten goede komt van je oplettendheid.

Belangrijke ruimtes

Hoewel lichtinval belangrijk is voor je concentratie, wil je de privacy bewaken wanneer je met belangrijke documenten bezig bent of in een belangrijk gesprek voert. Hiervoor is een plisse gordijn  handig. Kies dit gordijn in een top down bottom up versie zodat je zelf kunt bepalen welk deel van het raam het gordijn afdekt.

Bepaal zelf wat je in welke ruimte van het kantoor belangrijk vindt en kies vervolgens welke raamdecoratie je hier bij vindt passen. Houd altijd de combinatie van lichtinval en privacy in gedachten!