Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Quick wins om kosten te besparen als ondernemer

Quick wins om kosten te besparen als ondernemer

Geplaatst in: algemeen

Veel ondernemers geven onbewust teveel geld uit aan onnodige zaken. Er zijn dan ook maar genoeg quick wins waarmee jij flink wat kosten kunt besparen als ondernemer. Is het tijd om het budget eens goed strak te trekken? Dan helpen deze handige tips je gegarandeerd op weg.

 1. Zeg oude abonnementen op
  Heb je ooit eens een abonnement voor een online tool afgesloten maar ben je deze helemaal uit het oog verloren? Of heb je een abonnement op een zakelijk magazine dat allang niet meer gelezen wordt? Dan is het tijd om dit soort abonnementen eens onder de loep te nemen. Breng alle uitgaven in kaart en spit door de bronnen heen: welke uitgaven horen niet meer bij het dagelijkse verbruik van de onderneming? Je kunt online gemakkelijk je abonnement opzeggen en hierdoor vast een paar tientjes per maand besparen.
 2. Breng je kosten in kaart
  Om dit soort quick wins te kunnen realiseren is het natuurlijk ontzettend belangrijk om je kosten duidelijk in kaart te brengen. Hierdoor zie je direct waar je prioriteiten liggen en kun je alles kritisch onder de loep nemen. Niet alle vaste lasten zijn zo essentieel als je misschien wel denkt en er kan vaak flink bespaard worden. Ga uit van je huidige uitgavenpatroon en kijk welke kosten inmiddels verleden tijd zouden moeten zijn.
 3. Energie besparen
  Ook op de energiekosten kan ontzettend snel en veel bespaard worden. Stap bijvoorbeeld over naar een andere energieleverancier (en ontvang een handige korting) of stap over op LED verlichting in plaats van die oude spaarlampen.
 4. Systemen automatiseren
  Wil je nog meer op de vaste lasten besparen? Zorg dan dat bepaalde systemen geautomatiseerd worden. Gebruik bijvoorbeeld bewegingssensoren voor de verlichting zodat er niet onnodig lampen branden. Of installeer een slimme thermostaat zodat er niet onnodig energie wordt verbruikt wanneer het kantoor allang leeg is.
 5. Sluit meer af bij dezelfde aanbieder
  Veel abonnementen kunnen vaak afgezegd worden. Heb je nu toch abonnementen die je echt door moet laten lopen? Kijk dan of je ze bij dezelfde aanbieder af kan sluiten: zo ontvang je vaak een mooie korting. Gebruik bijvoorbeeld een alles in 1 pakket of sluit al je verzekeringen in een bundel af.
 6. Gebruik die aftrekposten
  Er zijn allerlei fiscale overheidsregelingen waar je beroep op kunt doet. Doe dus vooral even wat onderzoek en kijk waar je voor in aanmerking komt. Je kunt bij de overheid verschillende checks doen om direct te zien welke aftrekposten voor jou mogelijk zijn.