Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Pricewise vergelijkt nu ook energiecontracten in België

Pricewise vergelijkt nu ook energiecontracten in België

Geplaatst in: algemeen

Pricewise is al bijna tien jaar een grote, en nog altijd groeiende, vergelijkingssite. Een waarbij je energiecontracten met elkaar kunt vergelijken, en ook verzekeringen en leningen onder de loep kunt nemen. Niet alleen in Nederland blijft het bedrijf groeien, het zet ook door naar het buitenland. Sinds kort is het namelijk mogelijk om in België energie te vergelijken via deze vergelijkingssite. Hoe staat het ervoor met de energiemarkt in België en welke sites zijn daar concurrenten van Pricewise? Dat lees je in dit artikel.

Huidige Belgische energiemarkt

In België kun je verschillende websites raadplegen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe, goedkope en/of groene energieleverancier. De meest bekende vergelijkingswebsite is die van de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. Naast talloze taken biedt deze instantie ook een vergelijkingsmodule, de zogenaamde V-Test aan. Maandelijks wordt deze test aangepast aan de nieuwste tarieven van de energieleveranciers. Daarnaast vind je nog verschillende websites die aan vergelijking doen tussen de verschillende energieleveranciers, zoals:

  • mijnenergie.be
  • aanbieders.be
  • test-aankoop.be
  • energiekampioen.be
  • energie-vergelijker.be
  • killmybill.be

Lancering Pricewise op de Belgische markt

Sinds kort is er dan ook Pricewise in België. Deze vergelijker is al vele jaren actief op de Nederlandse markt en is de grootste energievergelijker van Nederland. In 2015 en 2016 werd Pricewise tot beste vergelijkingssite van Nederland bekroond. Ook in vele Europese landen organiseerde Pricewise met succes overstapacties. Pricewise maakt zich sterk tarieven voor consumenten te kunnen regelen die deze nergens anders kunnen verkrijgen. Dit op een volledige onafhankelijke en volledige wijze. Ook organiseert Pricewise sinds 2012 groepsaankopen in België (Oost- en West- Vlaanderen). Het vergelijken gebeurt in een handomdraai en is volledig kosteloos. Belgen krijgen in slechts enkele minuten een overzicht van de beste deals en kunnen zonder moeite overstappen van energieleverancier. Bij elke stap staan bovendien, indien nodig, zogenaamde “overstapcoaches” paraat. Naast het maken van een vergelijking, informeert Pricewise ook over alles wat te maken heeft met energie, zoals de juridische gevolgen (opzegtermijn, bedenktijd, de kleine lettertjes…) en dat op een erg transparante en duidelijke manier.

Zelf uitbreiden

Heb jij als ondernemer wilde plannen, loopt jouw bedrijf goed en wil je graag uitbreiden? Zorg er dan voor dat je een goed ondernemingsplan hebt. Bepaal je doelen en zoek naar kansen. Pricewise is ook niet voor niets in België aan de slag gegaan, ondanks al bestaande vergelijkers.