Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Personeel behouden in een krappe arbeidsmarkt? Regel dit goed

Personeel behouden in een krappe arbeidsmarkt? Regel dit goed

Geplaatst in: personeelszaken

Nieuw personeel vinden in de arbeidsmarkt van vandaag de dag kan een behoorlijke uitdaging zijn. Goede mensen zijn er nog wel, maar die zijn ook geliefder dan ooit. De banen liggen voor het oprapen, dus vacatures invullen kan een behoorlijke klus zijn. Wat je nog beter kunt doen dan nieuw personeel zoeken? Goed personeel behouden! Hier komt meer bij kijken dan het salaris uitbetalen en af en toe een bedrijfsfeest organiseren. Personeel behouden zit ‘m in zowel kleine als grote zaken. Welke zaken onderbelicht blijven maar onbewust enorm aan het behoud van personeel bijdragen? Lees snel verder.

P-Zorg

Personeelszorg is een zeer belangrijk aspect voor het tevreden houden van je medewerkers. Het gaat er niet alleen om dat de secundaire en primaire aspecten goed geregeld worden, maar ook dat bij een goede personeelszorg er aandacht is voor de persoon achter de medewerker. Wanneer je alles omtrent de personeelsadministratie goed, helder en inzichtelijk hebt geregeld, zul je zien dat je medewerkers ook gemotiveerder zijn. Zij zien aan het einde van de maand waar ze het voor doen, én kunnen bij eventuele twijfels zaken eenvoudig checken.

Wat valt onder personeelszorg?

Allereerst natuurlijk het heldere en transparante inzicht in het loon, de afdrachten, voorwaarden en zaken zoals pensioenopbouw. Wanneer je salarisadministratie software gebruikt wat eenvoudig te gebruiken is, zal dit de medewerker rust geven. Maar met deze software kun je nog veel meer dan alleen de loonstrook tonen. Van het overzichtelijk laten zien van alle opleidingen, tot het terug laten komen van de functioneringsgesprekken. Ook kun je zo gezamenlijk werken aan een persoonlijk ontwikkelingsplan, één van de grote motivators van vele werknemers.

Kortom, in een tijd waarin er volop welvaart is en banen voor het oprapen liggen gaan mensen niet meer alleen voor het hoogste salaris. Ze willen juist gezien worden, ook wanneer ze veel thuiswerken of misschien wel júist doordat ze veel thuiswerken. Met het aanschaffen van de nodige transparante tools kun je je werknemers een plezier doen door te laten zien dat je ook wilt investeren in hen als mens.

Daarnaast is het voor jezelf een reminder dat je af en toe stil moet staan bij de ontwikkeling en het functioneren van je personeel. Dus wanneer je dit goed en grondig regelt, zul je zien dat je niet snel te maken krijgt met een massale leegloop, maar medewerkers tevreden bij jou op het kantoor blijven verschijnen!