Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Optimale werkomstandigheden creëer krijg je zo!

Optimale werkomstandigheden creëer krijg je zo!

Geplaatst in: huisvesting

Een gezellige, frisse en schone werkomgeving doet meer met je dan je denkt. Want ook al zou je misschien verwachten dat het vooral fijn is om in een omgeving te werken waar je je bijvoorbeeld thuis voelt, het heeft daarnaast ook grote invloed op je lichaam en prestaties. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat werknemers die in een frisse werkomgeving werken, betere prestaties leveren, minder vaak ziek zijn en langer de energie hebben om door te werken. Tijd dus voor een gezonde werkomgeving. En die krijg je zo!

Zorg voor genoeg frisse lucht

Krijg jij ook weleens hoofdpijn als je te lang in een gesloten ruimte hebt gewerkt? Dat is niet zo raar, want genoeg frisse lucht is superbelangrijk voor je hersenen. In totaal nemen je hersenen twee procent in van je totale lichaamsgewicht, maar ze gebruiken twintig procent van de zuurstof die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Een gezonde werkplek zorgt daarom voor genoeg frisse lucht, waardoor de werknemer zich niet alleen beter voelt, maar ook fijn kan werken. Belangrijk is alleen wel dat de ruimte goed geïsoleerd wordt; anders loop je nog het risico dat de werknemer ziek door tocht wordt!

Werk bij het daglicht

Daglicht wordt als één van de belangrijkste dingen gezien voor kantoor. Daglicht geeft je niet alleen een oppepper doordat er dan serotine wordt aangemaakt, even naar buiten staren zorgt ook voor de nodige mini-breaks. Al met al zorgt zonlicht er zo voor dat werknemers bijna veertig procent productiever zijn dan werknemers die geen zonlicht zien, en ook zorgt genoeg zonlicht ervoor dat het lichaam beter slaapt in de nacht. 

Geef ruimte om naar buiten te gaan

Steeds meer kantoren zijn het er al over eens: een korte wandeling tussen de middag werkt niet alleen stressverlagend, het zorgt ook voor een betere bloedsomloop en dus meer zuurstof in de hersenen. En laten we inderdaad net gezien hebben dat dat superbelangrijk is voor je energie-level en productiviteit!

Planten doen het

Planten zijn niet alleen leuk op kantoor, ze helpen ook bij het verversen van de lucht en voor de zuurstofbalans op kantoor. Ze nemen immers koolstofdioxide op en geven hier zuurstof voor terug. Win-win situatie dus!

Maak een werkruimte persoonlijk

De meeste elementen voor een gezonde werkplek hebben betrekking op de natuur – je ziet duidelijk dat ons onderbewuste nog altijd beter wordt van de natuur en natuurlijke elementen. Maar daar blijft het niet bij: naast een natuurlijke werksfeer is ook een persoonlijke werkplek erg belangrijk. Dat betekent niet dat iedereen hun bureau vol moet zetten met familiefoto’s. Een eigen werkplek, waarbij alles op een eigen manier is ingericht, helpt mensen om op hun eigen manier na te denken. Op die manier zorgt ook een eigen werkplek voor betere werkdagen!

Meer weten over gezonde werkruimtes?

Wil je weten hoe optimaal jouw werkruimte is voor de gezondheid van jou en je collega’s? Of wil je weten hoe je de luchtkwaliteit verbetert? Op Strooming.nl vind je meer tips en tricks van professionals!