Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » Opnieuw stijging online aankopen

Opnieuw stijging online aankopen

Geplaatst in: webwinkel

Nederlandse consumenten hebben in het eerste half jaar ruim 53 miljoen aankopen via internet gedaan, met een totale omzet van € 6,58 miljard. Hiermee is de online markt verantwoordelijk voor 18% van alle bestedingen in Nederland. Bijna 4% van alle aankopen werd in het eerste half jaar online gedaan. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland, dat wordt uitgevoerd door GfK en mogelijk wordt gemaakt door PostNL. Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van 2200 (web)winkels in Nederland is de opdrachtgever achter de Thuiswinkel Markt Monitor.

Online bestedingen groeien in 2014 met 6% tot 13,5 miljard
In het eerste half jaar van 2014 is een groei in online bestedingen gerealiseerd van bijna 6% ten opzichte van het eerste half jaar van 2013. Een forse stijging van de online bestedingen aan producten (+17%) ligt aan deze groei ten grondslag. De online bestedingen aan diensten zijn echter gedaald met 3%, wat veroorzaakt wordt door een terugloop in de online bestedingen aan nieuw afgesloten verzekeringen.

Naar verwachting zullen de totale online bestedingen in 2014 uitkomen op € 13,5 miljard, wat neerkomt op een groei van 6% ten opzichte van 2013. In aankopen wordt de verwachte groei hoger ingeschat, namelijk op 8%. Met deze groei zal het totaal aantal online aankopen in 2014 uitkomen op 110 miljoen.

Lees meer op thuiswinkel.org