Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Oplossingen voor een nieuwe bedrijfsvloer

Oplossingen voor een nieuwe bedrijfsvloer

Geplaatst in: huisvesting

Heb je behoefte aan bedrijfsuitbreiding? En ben je dan op zoek naar het vergroten van het vloeroppervlak van je magazijn of bedrijfshal? Je kunt dit doen door extra hallen neer te zetten, de bestaande ruimte uit te bouwen of een extra bedrijfshal op een andere locatie te huren. Maar je kunt ook kiezen voor een systeemvloer. Dat levert je niet alleen een hoop extra ruimte op, het scheelt ook in de kosten.

Wat is een systeemvloer?

Een systeemvloer wordt ook wel tussenvloer, entresol of verdiepingsvloer genoemd. Waar het op neerkomt is dat door de constructie van kolommen, vloerprofielen en constructieve vloerplaten je extra ruimte creëert in je bedrijfshal of magazijn, zonder dat je hoeft te investeren in het vergroten van het aantal vierkante meters van de vloer. In plaats van in de breedte, kun je in de hoogte uitbreiden. Het voordeel is dat je zonder de extra kosten van een architect of aannemer, gemakkelijk extra vierkante meters wint. En je bent ook geen tijd kwijt met aanvragen van een vergunning voor uitbreiding van je gebouwen. Uiteraard moet je wel voldoende ruimte hebben om de hoogte in te gaan, maar dat zal in veel gevallen geen probleem zijn.

Maatwerk in iedere situatie

Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisme, dus de reden voor het installeren van een systeemvloer is voor ieder bedrijf ook anders. Een systeemvloer is voor ieder type product geschikt, of je nu werkt met kleine doosjes, pallets of zakken potgrond. Misschien heb je een voorraad met stukgoed dat heel zwaar is. Als je deze goederen op een systeemvloer plaatst wil je er zeker van zijn dat dit stabiel en veilig staat. Dankzij de stalen profielen die op maat gemaakt worden, hoef je je geen zorgen te maken over de draagkracht. Dit maatwerk garandeert namelijk dat de systeemvloer bestand is tegen grote overspanningen en daardoor is het ook heel geschikt voor het dragen van zware goederen.

Een flexibele constructie

Dankzij de bout- en moerbevestiging die gebruikt worden bij de systeemvloer is er sprake van een flexibele constructie. De systeemvloer kan los in de ruimte geplaatst worden. Aanpassing van de structuur van je huidige magazijn of bedrijfshal is dan ook niet van toepassing. Het gebouw wordt ook niet extra belast door het plaatsen van een systeemvloer. Ook als je de systeemvloer wilt verplaatsten binnen de ruimte, omdat je logistieke inrichting hierom vraagt, of omdat je de systeemvloer in een ander gebouw wilt gebruiken,  is dat geen enkel probleem.

Veiligheid staat voorop

Uiteraard is een systeemvloer niet alleen geschikt voor het creëren van extra opslagruimte. Deze entresol kan ook ingezet worden om in de bedrijfshal een kantoorruimte te maken, of een overbrugging zodat je tussen de verschillende magazijnruimtes op en neer kunt lopen. De verschillende activiteiten en bestemmingen van de systeemvloer vragen natuurlijk om een veilige constructie. De stijve delen van de vloer en schoorverbanden zorgen al voor extra stabiliteit en veiligheid. Maar het is ook zeker aan te raden om eens per jaar de vloer te (laten) inspecteren zodat je zeker weet dat je medewerkers volledig kunnen vertrouwen op de stabiliteit van de vloer.