Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Op zoek naar verbeteringen in jouw bedrijf? Denk dan hier aan

Op zoek naar verbeteringen in jouw bedrijf? Denk dan hier aan

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia zijn geweldig geweest voor het bedrijfsleven. Ze hebben er namelijk enerzijds voor gezorgd dat er duizenden nieuwe bedrijven zijn ontstaan, maar hebben anderzijds ook voor een enorme verbetering binnen de bestaande bedrijven gezorgd. De nieuwe bedrijven zijn natuurlijk een stuk zichtbaarder dan de verbeteringen binnen de bestaande bedrijven. Juist daarom gaan we het in deze blog hebben over de verbeteringen binnen organisaties die te danken zijn aan de technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia.

Trainingen

Er worden de afgelopen jaren veel meer trainingen gegeven aan personeel dan in de jaren hiervoor. Dit komt omdat online trainingen stukken gemakkelijker te geven zijn dan fysieke trainingen. Doordat de trainingen makkelijker gegeven worden is ook het kwaliteitsmanagement binnen een organisatie stukken makkelijker. Je kunt je personeel bijvoorbeeld iedere maand 5 uur inplannen om een cursus of training te volgen binnen een online platform als dat van Scienta. Als werkgever is het daarnaast ook nog eens ontzettend makkelijk om te voortgang van jouw personeel in te zien en hierop in te spelen. Wanneer de data bijvoorbeeld laat zien dat er niet voldoende trainingen worden gevolgd kun je hier meer tijd voor vrij plannen bij het personeel.

Facturatie

De processen rondom facturatie zijn voor veel bedrijven een hoofdpijndossier. Dit komt omdat de facturatie niet direct bijdraagt aan de werkzaamheden van de onderneming, maar wel essentieel zijn voor het goed laten draaien van het bedrijf. Het verwerken, opstellen, betalen van facturen is dan ook een proces dat foutloos en zo efficiënt mogelijk dient te gebeuren. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een online facturatiesysteem. Hierin kunnen automatisch facturen worden opgemaakt en daarnaast worden ook automatisch de herinneringsfacturen gestuurd. Ook worden de facturen automatisch gekoppeld aan de binnengekomen betalingen. Dit scheelt je enorm veel tijd en werk waardoor je meer tijd overhoudt voor de klussen die daadwerkelijk geld in het laatje brengen! Het aantal partijen dat facturatiesystemen aanbiedt is de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. Hierdoor is er niet alleen concurrentie gekomen op het gebied van aanbod, maar ook zeker op het gebied van prijs! Dit heeft voor een enorme prijsdaling gezorgd. Anno 2021 heb je voor enkele tientallen euro’s per maand dan ook al een goed werkend facturatiesysteem.