Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Op zoek naar een heftruck? Kies voor een gebruikte

Op zoek naar een heftruck? Kies voor een gebruikte

Geplaatst in: algemeen

Heb jij voor bepaalde werkzaamheden een heftruck nodig? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten heftrucks. Denk aan bijvoorbeeld elektrische heftrucks, LPG & diesel trucks, reachtrucks, stapelaars, pallettrucks, zijladers en ga zo maar door. Het is van belang dat je voor jouw werkzaamheden de juiste heftruck uitkiest. Daarnaast is het zo dat je voor een heftruck vaak een vrij hoge prijs betaalt. Het kan dus ook een goed idee zijn om te kiezen voor een gebruikte heftruck. Waarom je ook hiervoor zou kunnen kiezen als je op zoek bent naar een geschikte heftruck voor jouw werkzaamheden? Wij leggen het je uit in dit artikel. 

Goedkoper

Een groot voordeel aan een tweedehands heftruck is dat het uiteraard een stuk goedkoper is dan dat je een gloednieuwe heftruck koopt. Hoe ouder de heftruck is, hoe goedkoper je deze kunt aanschaffen. Als je een heftruck nodig hebt maar niet de volle prijs wilt betalen, is het kopen van een gebruikte heftruck een aanrader. 

Nog in prima staat 

Bij een tweedehands product wordt er al vaak gedacht dat het niet meer naar behoren werkt. Echter is dit bij een heftruck vaak niet het geval, want deze is ook tweedehands vaak nog in een prima staat. Bovendien kun je in veel gevallen nog profiteren van de fabrieksgarantie als je een tweedehands heftruck aanschaft. Daarnaast is het zo dat veel bedrijven die gebruikte heftrucks aanbieden, eerst een keuring doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een veiligheidskeuring en technische inspectie: alles om ervoor te zorgen dat de heftruck die jij wellicht wilt kopen nog in een prima staat verkeert. Het kopen van een gebruikte heftruck betekent dus niet dat je geen hoge kwaliteit kunt verwachten. De heftruck is dan wellicht wel wat ouder, maar werkt in veel gevallen nog helemaal naar behoren. 

Veel keuze

Als je een heftruck wilt kopen, kun je uit veel verschillende varianten kiezen. Bij een heftruck heb je de keuze uit veel verschillende soorten, merken en modellen. Er zijn hier veel verschillende mogelijkheden voor, dus er is ook zeker een passende heftruck beschikbaar voor de werkzaamheden die jij dient uit te voeren. Zorg er wel voor dat je jezelf van tevoren alvast goed inleest over welke heftruck bij jou zou passen, dit maakt het proces makkelijker. Echter is het natuurlijk ook goed mogelijk om advies te vragen bij het bedrijf waar je de heftruck graag zou willen kopen. 

Korte levertijd

Als je kiest voor een gebruikte heftruck in plaats van een nieuwe heftruck, kun je verwachten dat de levertijd kort is. Dit is natuurlijk enorm fijn, want dan kun je jouw heftruck zo snel mogelijk gebruiken voor jouw werkzaamheden. De korte levertijd komt doordat een gebruikte heftruck vaak al op voorraad is, waardoor het snel inzetbaar is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een nieuwe heftruck, waarbij de levertijd een stuk langer kan zijn.

Heb jij binnenkort een heftruck nodig voor bepaalde werkzaamheden? Dan is het dus zeker geen slecht idee om ook een gebruikte heftruck te overwegen. Bekijk goed waar je de heftruck voor nodig hebt en maak op basis daarvan de juiste keuze!