Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Op deze manieren geef je jouw horecaonderneming een professionele uitstraling

Op deze manieren geef je jouw horecaonderneming een professionele uitstraling

Geplaatst in: algemeen

Je start je eigen horecaonderneming of misschien ben je al wel jaren de trotste eigenaar van een horecaonderneming. Een ding is zeker: je wilt zoveel mogelijk klanten binnenkrijgen. Dit is niet altijd even gemakkelijk wanneer je in een stad gevestigd zit en veel concurrentie hebt.

Je zal je met jouw onderneming moeten onderscheiden van de rest. Hierbij zijn naamsbekendheid en reputatie twee erg belangrijke factoren. Maar wanneer je in de stad gevestigd zit en je het voornamelijk moet hebben van mensen die spontaan een terrasje pakken, is de kans groot dat de uitstraling van je café of restaurant een beslissende factor is. Hierom is het belangrijk om genoeg tijd en aandacht te besteden aan de uitstraling van jouw onderneming. In dit artikel benoemen we een aantal manieren waarmee jij jouw onderneming een professionele uitstraling geeft,

Zorg voor een uitnodigende voorgevel

De voorgevel van jouw onderneming is het eerste wat een (potentiële) klant ziet. Omdat de eerste indruk erg belangrijk is, dient deze een unieke en uitnodigende uitstraling te hebben. Een kale voorgevel straalt geen gezelligheid uit en dat is wel wat potentiële klanten zoeken. Een huiselijk en gezellig gevoel dat warmte uitstraalt. De naam van je onderneming moet duidelijk zichtbaar zijn vanaf de buitenkant. Dit kan eventueel ook op een luifel of een zonwering worden geplaatst. Een zonwering is er in verschillende types. Je leest hier meer over bij deze zonwering specialist. Wat ook erg veel sfeer toevoegt aan de voorgevel is een veranda. Op deze manier kunnen gasten ook in de winter en als het regent buiten zitten om eventueel te roken.

Kies de juiste verlichting

Ondanks dat het steeds beter weer wordt en er volop wordt genoten van de zon op het terras, is de binnenkant van je café/restaurant ook essentieel. Voornamelijk het interieur, de verlichting en de muziek zorgen voor een warm gevoel en een gezellige sfeer. De verlichting doet veel met de sfeer in een ruimte. Voornamelijk warm, geel licht zorgt voor een warm gevoel. Op basis van de sfeer die je wil creëren kies je de verlichting. Het is ook mogelijk om te kiezen voor dimlicht zodat je op bepaalde momenten meer licht kan creëren en op een ander moment de verlichting kan dimmen zodat het donkerder wordt.

Een aansprekend interieur

De factor interieur werd al eerder genoemd. Het interieur van een café heeft vaak een donkere en antieke uitstraling. Je kan je op basis van deze factor onderscheiden door juist te gaan voor een modern interieur met bijvoorbeeld zachte kleuren. Dit is echter wel afhankelijk van het concept van het café. De interieurstijl moet bij het concept van de onderneming passen.

Muziek dat past bij het moment

Ook muziek werd al eerder in het artikel genoemd. Zorg voor een representatieve afspeellijst die past bij het moment van de dag. In de middag zal je wellicht andere muziek willen horen dan ’s avonds laat. Een doordachte afspeellijst mag dus niet ontbreken om voor meer sfeer te zorgen.