Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Op deze manier groeit je bedrijf nog sneller!

Op deze manier groeit je bedrijf nog sneller!

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

Als onderneming in het mkb kan het zijn dat je een werknemer of team graag sneller en beter wilt opleiden binnen het bedrijf of wanneer je een werknemer hebt die een leer-werkplek heeft en in het laatste jaar zit. In veel bedrijven, zoals technologiebedrijven, kunnen dit soort opleidingen of projecten enorm veel geld kosten. Kan het bedrijf dit momenteel niet volledig bekostigen? Dan is de SLIM subsidie echt iets voor jouw bedrijf! Je leest hier meer over de SLIM subsidie en andere mogelijkheden die je zullen helpen bij het verbreden van je bedrijf zonder dat je financieel in de knoop hoeft te zitten.

Wat is SLIM subsidie?

SLIM is de afkorting van Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in een mkb onderneming. Dat wil zeggen dat je subsidie kunt aanvragen voor ieder scholing of ontwikkelingsprojecten binnen jouw bedrijf of organisatie. Er zijn 4 verschillende projecten die geschikt zijn voor het aanvragen van zo’n subsidie, deze staan hieronder vermeld:

  • Wanneer je werknemers binnen het bedrijf verder wilt laten ontwikkelen op het gebied van vaardigheden, kennis en beroepshouding,
  • Het krijgen van adviezen op het gebied van loopbaan en ontwikkeling,
  • Het onderzoeken van de werknemers op het gebied van ontwikkeling en opleidingen, om uiteindelijk de organisatie verder te ontwikkelen en nieuwe opleidingen te creëren,
  • Een praktijkleerplaats aanbieden voor werknemers die in de 3e leerweg zitten van een erkend leerbedrijf.

De subsidie is beschikbaar voor iedereen in het mkb. Je kunt een SLIM subsidie aanvragen voor zowel solo als duo projecten. Daarnaast is de SLIM subsidie ook toegankelijk voor bedrijven in de landbouw, horeca en recreatiesector.

Innovatie binnen je bedrijf

Vinden er veel ontwikkelingen plaats binnen je bedrijf? Dan is een WBSO aanvragen misschien wel een goed idee? WBSO betekent Wet Bevorderings Speur en Ontwikkelingswerk. Deze subsidie kun je aanvragen wanneer je bedrijf aan het innoveren is.

Je wist het misschien niet, maar er zijn veel meer subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling of innovatie van je bedrijf. Zo zijn er namelijk mogelijkheden om een MIT subsidie aan te vragen, voluit de Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze subsidie kun je aanvragen wanneer je een innovatie of ontwikkelingsplan uitvoert en je niet zeker weet of het plan financieel haalbaar is. Dat kun je laten uitzoeken, maar dat kost wel geld. Het kan zelfs zo zijn dat het ontwikkelingsplan stilgelegd wordt tijdens dit onderzoek. Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk geld mislopen. Hiervoor vraag je dan een subsidie aan.