Home » Ondernemersnieuws » duurzaamheid » Ook zakelijke dienstverlener moet duurzaam werken

Ook zakelijke dienstverlener moet duurzaam werken

Geplaatst in: duurzaamheid

Zakelijke dienstverleners moeten (meer) aandacht schenken aan hun ‘duurzaamheid’. Dat valt te lezen in ‘ABN AMRO Insight rapport’ over dit onderwerp. Voor de bank telt het zelfs mee bij de beoordeling van financieringen: ‘Binnen de zakenbank van ABN Amro bank wordt het steeds belangrijker om ook de duurzaamheids-propositie van onze klanten en prospects mee te nemen in de risicoafweging bij financieringen. Wij zijn van mening dat duurzame business modellen betere kansen hebben op het bereiken van duurzame groei (sustainable growth). Bedrijven die in staat zijn duurzame groei te realiseren passen goed bij de ambities die wij als zakenbank gecommuniceerd hebben op het gebied van duurzaamheid: Ketenverantwoordelijkheid. Energietransitie en Goed werkgeverschap.’

Het rapport is gratis te downloaden van site. Je vindt er voorbeelden in van duurzaam ondernemerschap van advocatenkantoor Bruggink van der Velden, HR-bureau Molijn en van schoonmaakbedrijf Asito. Aan het eind laat Transitiehoogleraar Jan Rotmans zijn licht schijnen op het huidige tijdsgewricht. Ook als je zelf in een heel andere tak van sport zit, leuk om te lezen en wellicht doe je er goede ideeën van op.

Han Mesters is binnen de afdeling Sector Advisory and Sustainability van ABN AMRO Bank verantwoordelijk voor de zakelijke dienstverlening: “Waar de sector Zakelijke Dienstverlening nu behoefte aan heeft is meer van deze voorbeelden. Betrouwbaarheid, visie, bevlogenheid en duurzaamheid zijn de kenmerken voor verandermanagement anno 2016. Dat vraagt om leiders van mensen in plaats van managers van cijfers en om medewerkers die hun eigen verantwoordelijkheid willen nemen. Met een duidelijk en duurzaam doel voor ogen inspireer je niet alleen je mensen maar trek je ook nieuw talent aan en, niet onbelangrijk, nieuwe klanten. Mijn oproep aan de sector is: ‘Neem het heft in eigen handen. Het is geen kwestie meer van of we gaan veranderen, maar eerder wanneer.”