Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Ook voor ondernemers kan private lease erg voordelig zijn

Ook voor ondernemers kan private lease erg voordelig zijn

Geplaatst in: mobiliteit

Als ondernemer is de kans groot dat je vaak de weg op gaat. Onderweg naar bestaande klanten, op zoek naar potentiële klanten of aan de slag bij een mooie klus ergens in het land. Waar je ook heen gaat, het is belangrijk om hierbij goed vervoer te hebben en het liefst tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs. De aanschaf van een auto of bus is voor veel ondernemers een flinke investering. Een investering die niet door iedereen zomaar gedaan kan worden. Een prima alternatief voor het aankopen van een auto is private lease. Met private lease heb je de mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden, een maandelijks vast bedrag te betalen en geen grote investering hoeft te doen. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van private lease.

Een vast bedrag per maand

Wanneer je een auto via private lease gaat rijden, hoef je de auto niet voor een groot bedrag aan te kopen. De auto is namelijk in bezit van de leasemaatschappij, en voor een vast bedrag per maand rijd jij in deze auto. In dit vaste maandbedrag zit vrijwel alles inbegrepen. Onderhoud, afschrijving, wegenbelasting en verzekering zijn dus geen kostenposten die er nog bovenop komen. Het enige wat voor eigen rekening is, is de brandstof. Op deze manier kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan als er bijvoorbeeld schade aan de auto is.

Alles wordt voor je geregeld

Het fijne aan rijden via private lease, is dat alles voor je geregeld wordt. Het enige wat jij hoeft te doen is uitzoeken welke auto je wil rijden, en de rest wordt voor je geregeld. Er wordt gezorgd dat jij een kwalitatieve auto gaat rijden, je wordt geïnformeerd wanneer de auto voor onderhoud naar de garage moet en alles wordt met de verzekering voor je geregeld wanneer je onverwacht met schade te maken krijgt. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is, namelijk goed werk leveren als ondernemer met je nieuwe auto.

Een contract voor private lease wordt vaak voor meerdere jaren afgesloten. De meeste contracten lopen 36 of 48 maanden. Als je nu nog geen private lease auto rijdt, maar dit wil graag wil doen, dan kun je kijken of je op korte termijn je huidige auto kunt verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via ikwiljouwautokopen.nl, of je biedt de auto aan op een advertentiewebsite. Houd er rekening mee dat wanneer je via private lease wil gaan rijden, de leasemaatschappij een paar weken nodig heeft om de auto bij je af te leveren.

Kom als ondernemer goed voor de dag met een mooie auto, en ga veilig de weg op om jezelf als ondernemer te presenteren door het hele land. Een fijne auto mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Misschien is private lease voor jou wel een ideale manier om de weg op te gaan.