Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Een oogje in het zeil houden met een zakelijke IP camera

Een oogje in het zeil houden met een zakelijke IP camera

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Velen schaffen een IP Camera aan om hun huis in de gaten te houden. Anderen gebruiken een draadloos alarmsysteem om een gevoel van veiligheid in huis te creëren. Eerlijk is eerlijk, in de hedendaagse maatschappij geeft het nu eenmaal een gerust gevoel om goed beveiligd te zijn. Dit geldt net zo goed voor het bedrijf. Misschien werk je vanuit huis en wil je zowel huis als werkruimte beveiligd hebben. Of misschien wil je de kantoorruimte goed achterlaten voordat je naar huis gaat. Extra beveiliging is helemaal van belang als je bijvoorbeeld met gevoelige gegevens werkt die op de kantoorruimte worden achtergelaten. Door extra cameratoezicht te houden ter beveiliging kun je hoe dan ook met een gerust hart de bedrijfsruimte verlaten.

Belang van beveiliging
Bedrijven beveiligen is een specifieke klus. Door het gebouw goed in de gaten te houden worden zowel werknemers als klanten en belangrijke informatie beveiligd. Deze beveiliging is tijdens, maar ook buiten kantooruren van belang. Gelukkig zijn er verschillende manieren om altijd goed beveiligd te zijn.

Smart home camera systeem voor zakelijk gebruik
Met een camera systeem ben je altijd en overal op de hoogte van wat er gaande is in je bedrijfsruimte. Een Smart Home IP Camera neemt alles op en geeft zelfs een waarschuwing af bij onraad via de app op de smartphone. Daarbij beschik de slimme camera van Somfy ook over een privacy functie. Zodra je in de ruimte bent, sluit de camera zichzelf af met een privacy shutter. Zo weet je zeker dat je inderdaad de gewenste privacy hebt!

IP Camera
Een IP camera is in iedere vorm te krijgen. Ze zijn er voor zowel binnen- als buiten beveiliging. Het grootste voordeel van een IP camera is dat je de camera kunt verbinden met het computernetwerk. Hierdoor kunnen de opgenomen beelden gemakkelijk worden bekeken en opgeslagen. Of je ze nu wilt bekijken met de smartphone, tablet of computer. Door in te loggen op een specifieke website heb jij bijna overal toegang tot de beveiligingsfuncties van de IP camera.

Beveiligingsmogelijkheden
Goede kwaliteit camera systemen zijn bestand tegen eventuele sabotage en werken gewoon door wanneer de stroom uitvalt. Door alle beveiligingsopties van eenzelfde aanbieder te gebruiken kun je het hele beveiligingssysteem gemakkelijk en draadloos op elkaar aansluiten. Zo kun je de IP camera bijvoorbeeld combineren met een bewegingsdetector, een alarmsysteem of deur- en raamsensoren. Op deze manier kun je het hele pand onder 1 systeem beveiligen. Zo kun je met een gerust hart de deur achter je dicht gooien.