Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Onverwachte zaken die als ondernemer écht online te bestellen zijn

Onverwachte zaken die als ondernemer écht online te bestellen zijn

Geplaatst in: algemeen

Het wereldwijde web zit vol verrassingen. Het biedt volop kansen en mogelijkheden, zeker ook voor ondernemers. Van online zaken zelf verkopen tot het online inkopen van spullen. Van veel zaken weten we inmiddels wel dat we ze met een aantal drukken op de knop kunnen bestellen, maar van sommige dingen vallen we toch weer van de ene in de andere verbazing. Welke zaken tegenwoordig óók online te bestellen zijn? Dat lees je in dit blog.

Zware industrie

Er zijn van die producten die zeer specifiek zijn, zeker in de zware industrie. Denk aan op maat gemaakte onderdelen voor eindproducten. Hier een specialistisch bedrijf voor vinden en aan hen vervolgens uitleggen wat je nodig hebt kan een tijdrovende bezigheid zijn. Er zijn echter metaalbewerkingsbedrijven die met hun tijd mee zijn gegaan, en waar je vandaag de dag zelfs zaken online kunt bestellen. Niet alleen de standaard producten, maar gewoon maatwerk dat helemaal specifiek is gemaakt naar jouw wensen en voorkeuren. OrderOn (onderdeel van de bekende VDL Groep) is zo’n bedrijf, het is een plaatwerk- en óók metaalbewerkingbedrijf.

‘Aan wat voor soort producten moet ik dan in praktijk denken’, zul je je wellicht afvragen. Denk bijvoorbeeld aan RVS onderdelen voor je producten, of aluminium onderdelen voor de machines die je gebruikt. Als jij de digitale werkbestanden uploadt en de juiste productspecificaties doorgeeft, wordt het op maat gemaakte onderdeel binnen een paar dagen gewoon bij jou op locatie bezorgd!

Online maatwerk producten

Veel mensen hebben een hekel aan het lezen van de bijsluiter, wanneer ze een product kopen. Met de technologische ontwikkelingen van vandaag de dag hoeft dat ook niet meer. Er zijn namelijk allerlei manieren om je klanten te informeren die anders zijn door papier met lettertjes. Denk aan online tutorials en filmpjes. Deze multimedia maken, daar ben je misschien als bedrijf niet gespecialiseerd in. Maar ook dit kun je gewoon online laten maken vandaag de dag. Dit kan al zeer eenvoudig door middel van het aanleveren van de benodigde informatie en jouw wensen. Ook een podcast laten maken kun je online gewoon regelen, een relatief nieuw marketingproduct wat door vele mensen gretig wordt omarmd.

Kortom, online bestellen gaat vandaag de dag veel verder dan je denkt. Ook in de kleine niches waar maatwerk de basis is, is online bestellen vandaag de dag gewoon mogelijk. Vergeet ook niet dat de wat ruwere producten ook gewoon online te bestellen zijn. Dat internet, dat is zo gek nog niet!