Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » Ontbreken favoriete betaalmethode grootste domper voor online shoppers

Ontbreken favoriete betaalmethode grootste domper voor online shoppers

Geplaatst in: webwinkel

Tijdens het online shoppen raken Nederlanders het meest afgeleid als hun favoriete betaalmethode ontbreekt, blijkt uit onderzoek van Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webwinkels. Voor 37 procent is dit de reden om hun aankoop niet af te ronden. Flexibiliteit in betaalmogelijkheden speelt daarom een belangrijke rol. Meer dan twee derde van de Nederlanders (69%) geeft aan een webshop te verkiezen die achteraf betalen aanbiedt boven een webshop zonder deze mogelijkheid. 25 procent shopt zelfs alleen nog maar bij een webwinkel waar achteraf betaald kan worden. Deze cijfers komen uit de Emotional Shopping Index van Klarna. In dit onderzoek, dat is uitgevoerd onder 1.000 Nederlandse consumenten, zijn de shopervaringen van het online winkelend publiek in kaart gebracht.

Hogere flexibiliteit en orderwaardes

Maar liefst 57 procent van de Nederlanders heeft graag de optie tot achteraf betalen in een webshop. Vrouwen hebben hier een iets sterkere voorkeur voor dan mannen: 62 procent ten opzichte van 53 procent. Naast een stuk flexibiliteit voor de klant, levert het webwinkeliers ook meer op om een achteraf betaaloplossing aan te bieden. Twintig procent van de Nederlanders geeft namelijk meer geld uit als ze achteraf kunnen betalen. Consumenten zijn door deze mogelijkheid sneller geneigd om meer te bestellen. Uit eerder onderzoek van Klarna blijkt dat mensen die veel in één keer bestellen, en dus ook retourneren, uiteindelijk meer artikelen afnemen.

Wilko Klaassen, General Manager BeNeFra van Klarna: “Het is in Nederland wettelijk niet toegestaan om honderd procent vooruitbetaling te eisen wanneer je producten verkoopt. Wanneer je dit doet, moet het ook mogelijk zijn voor de koper om minimaal de helft van het bedrag achteraf te betalen. Het is daarom niet vreemd om te zien dat de Nederlandse consument de optie tot achteraf betalen waardeert. Het aanbieden van achteraf betaaloplossingen straalt daarnaast vertrouwen uit: een consument hoeft immers pas te betalen als deze tevreden is en de bestelling is geleverd. Dit flexibele betaalbeleid levert op termijn weer loyalere klanten op.”

In het nieuwste artikel in de Emotional Shopping Index-reeks, ‘ De achteraf betalen encyclopedie: Achteraf betalen van A tot Z’, zijn alle ins en outs over achteraf betalen terug te vinden. In samenwerking met Thuiswinkel.org wordt de regelgeving rondom achteraf betalen besproken en worden praktische tips gegeven voor webwinkeliers om het meeste uit achteraf betaaloplossingen te halen. Dit artikel is nu beschikbaar op de Klarna Kennis Hub.