Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Online tweedehands vrachtvoertuigen kopen

Online tweedehands vrachtvoertuigen kopen

Geplaatst in: mobiliteit

De economie als geheel in ons land zit gelukkig behoorlijk in de lift na de coronacrisis. Grote kans dus dat jouw onderneming ook al het werk bijna niet meer aankan. Ben jij als ondernemer actief in bijvoorbeeld de bouw, of transport- en logistieke sector? Zorg er dan voor dat je onderneming klaar is voor de toenemende vraag. Met voldoende mensen en voldoende materieel. Dat eerste kan nog best een uitdaging zijn door de teruglopende werkloosheid. Aan materieel zoals vrachtwagens, bestelwagens, bussen, landbouwvoertuigen en bouwmachines kun je tegenwoordig wel gelukkig vrij eenvoudig komen. Wist jij al dat deze namelijk ook online aangeschaft kunnen worden?

Ruim online aanbod mobiliteitsoplossingen

De komst van het internet heeft het lokale, nationale en zelfs internationale aanbod van voertuigen op grote schaal toegankelijk gemaakt. Gemakkelijk voor de potentiële kopers, omdat zij in een oogopslag zien welk voertuig aan hun wensen voldoet. Het biedt echter ook nieuwe mogelijkheden voor aanbieders, die via een nieuw verkoopkanaal de potentiële kopers kunnen bereiken. Een personenauto of motor kopen? We weten intussen niet beter dan dat er diverse aanbiederssites en digitale marktplaatsen zijn waar we ons kunnen oriënteren. Nog niet iedereen weet echter dat via de digitale snelweg ook allerlei mobiliteitsoplossingen voor ondernemingen te vinden zijn.

Snel en gemakkelijk precies dat voertuig vinden dat je zoekt

Een gebruikte bus van Mercedes-Benz of Toyota? Of op zoek naar gebruikte DAF vrachtwagens? Deze kun je bijvoorbeeld vinden bij Truck1. Online zie je in een oogopslag welk aanbod er momenteel is. Bij alle voertuigen zoals vrachtwagens, bedrijfswagens en bussen staat het bouwjaar vermeld. Daarnaast vind je ook gelijk allerlei andere handige informatie, zoals het aantal gebruiksuren of aantal gereden kilometers. Doordat je het aanbod eenvoudig verder kunt filteren op onder andere merk, transmissie, prijs, gewicht en brandstof vind je snel het voertuig dat past bij jouw wensen en eisen.

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je direct contact opnemen met de verkopende partij. Mocht het voertuig al in Nederland geregistreerd zijn, dan kan de overdracht binnen enkele dagen geregeld zijn. Komt het overtuig uit het buitenland dan neemt de verkoop vaak iets langer in beslag. Dit vanwege het transport uiteraard, maar ook vanwege de eventuele benodigde keuring van het voertuig door de RDW.

Voordelen van tweedehands vrachtvoertuigen kopen

Het kopen van tweedehands vrachtvoertuigen heeft diverse voordelen. Allereerst gaat het bij nieuwe overtuigen om een zeer grote investering. Iets waar niet zomaar alle ondernemingen genoeg vermogen voor hebben. Tweedehands voertuigen kunnen vaak net zo goed ingezet worden, maar vragen een kleinere investering. Het inzetten van tweedehands voertuigen is daarnaast ook duurzaam. Steeds meer ondernemingen zijn aan kijken hoe ze duurzamer kunnen handelen, niet alleen vanwege de positieve invloed op heet imago maar ook vanuit ideologisch oogpunt. Door vrachtvoertuigen langer in te zetten wordt hun levensduur effectiever benut, en zijn er minder snel grondstoffen nodig voor de productie van een nieuw exemplaar.