Home » Ondernemersnieuws » marketing » Online marketing wordt steeds belangrijker

Online marketing wordt steeds belangrijker

Geplaatst in: marketing

Tijdens de lockdown in 2020 en 2021 zijn steeds meer bedrijven gestart met het inrichten van een webshop om zo een deel van hun omzet te kunnen redden. Mocht je als ondernemer zelf al actief geweest zijn op het internet, dan betekent dit dat de concurrentie flink is toegenomen. Om te voorkomen dat potentiële klanten voor jouw concurrent kiezen, is het belangrijk om je online marketing op de juiste wijze in te richten. Welke vormen van online marketing gebruik jij al?

Verschillende vormen van online marketing

Online marketing kent tal van verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan SEO, ook wel Search Engine Optimization, en SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising. Door middel van SEO wordt het bedrijf beter gevonden in de onbetaalde zoekresultaten van Google en met SEA zorg je met behulp van een betaling dat het bedrijf bovenaan Google in de advertenties komt te staan. Een combinatie van allebei maakt dat je op termijn zowel organisch, als op korte termijn via advertenties vindbaar bent in zoekmachines. Social adverteren helpt je ook op sociale media je zichtbaarheid te vergroten. Met name voor het bereiken van een jonger publiek is het adverteren op sociale media een slimme keuze!

Vindbaarheid in zoekmachines cruciaal

De vindbaarheid van je website in de zoekmachine is cruciaal om hier een succes van te kunnen maken. Gebruikers kijken vaak slechts naar de eerste drie tot maximaal vijf zoekresultaten, de tweede pagina in de Google resultaten worden weinig/tot bijna niet bekeken. De kans is bijzonder groot dat gebruikers binnen die vijf eerste zoekresultaten vinden waar ze naar op zoek waren. Reden genoeg om te investeren in het verbeteren van je vindbaarheid. Met name SEO draagt hieraan bij. Begin bijvoorbeeld een blog, voeg kwalitatief goede content toe aan je website en werk aan een divers linkprofiel.

Online marketing uitbesteden om tijd te besparen

Online marketing uitbesteden kan verstandig zijn wanneer je hier zelf weinig ervaring mee hebt. Het bespaart je veel tijd en daarbij budget! In de eerste maanden zal je als nieuwe marketeer vooral bezig zijn met experimenteren. Wat werkt wel en wat werkt niet? Iemand met ervaring zorgt direct voor doelgerichte en effectieve campagnes, waar je als ondernemer de vruchten van plukt. Spreek vooraf een tarief af, zodat je weet waar je aan toe bent. Ook is het aan te raden alvast een aantal belangrijke zoektermen bij de hand te houden zodat de online marketeer direct succesvol aan de slag kan gaan.