Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Ondernemer worden in de bouw? Denk aan deze verzekeringen!

Ondernemer worden in de bouw? Denk aan deze verzekeringen!

Geplaatst in: verzekeringen

Heb jij het voornemen om ondernemer te worden in de bouw? Dat is helemaal geen verkeerde keuze, want door de hoge woningnood is er veel behoefte aan bedrijven die bouwprojecten kunnen uitvoeren. Maar er kleven natuurlijk altijd allerlei risico’s aan het hebben van zo’n bedrijf. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. De volgende belangrijke verzekeringen zijn te regelen op Zelfstandigenbouw.nl.

Aansprakelijkheidsverzekering

Tijdens je werkzaamheden kun je schade veroorzaken aan zaken van de opdrachtgever, of onderaannemers die je inschakelt kunnen schade veroorzaken. Jij wordt dan door de opdrachtgever aansprakelijk gesteld. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar voor een ondernemer in de bouw, want de schade loopt al snel in de papieren.

CAR verzekering

Een CAR verzekering dekt schade op de bouwplaats en sluit aan op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat kan schade zijn die ontstaat als gevolg van diefstal van op de bouwplaats aanwezige spullen, maar ook beschadiging door vandalisme of natuurgeweld zoals storm. Daarnaast dekt de CAR verzekering ook schade aan bestaande eigendommen. Ook is schade door ontwerp- en constructiefouten en materiaalfouten gedekt. Zo kun je je er dus van verzekeren dat je gedekt bent voor bijvoorbeeld scheuren in de muren bij het pand van de buren wanneer je heiwerkzaamheden uitvoert, of scheuren in de binnenmuren van het pand door een constructiefout in bijvoorbeeld een dakkapel.

Vervoerverzekering eigen goederen

Waarschijnlijk neem je ook een eigen busje voor je eigen bouwbedrijf. Daarin vervoer je gereedschap en materialen. Maar wat als deze veelal dure spullen uit je busje gestolen worden? Of als er schade aan ontstaat tijdens het laden en lossen? Daarvoor kun je de vervoerverzekering eigen goederen afsluiten, zodat je niet opdraait voor alle vervangingskosten. De bedrijfsbus verzeker je daarnaast los. Een WA-verzekering is verplicht, maar als je ook voor diefstal verzekerd wilt zijn is minimaal Beperkt Casco noodzakelijk.

Inventaris/goederen verzekering

Wellicht heb je ook een eigen werkplaats, of in ieder geval een plaats waar je gereedschap en materiaal opslaat. Ook hier kan schade ontstaan. Denk maar aan brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag. Sluit een inventaris/goederen verzekering af om je hiervoor in te dekken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn niet goedkoop voor zelfstandige ondernemers. Maar het feit is wel dat als je er geen hebt, je zonder inkomen komt te zitten wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Je bent immers niet verzekerd zoals iemand die in loondienst werkt dat wel is. Er zijn weinig sectoren zo risicovol als de bouw, dus juist wanneer je in de bouw actief bent is een arbeidsongeschiktheidsverzekering eigenlijk onmisbaar.

Meer weten over verzekeringen voor zelfstandigen in de bouw? Klik op de link voor meer informatie over de CAR verzekering voor de bouw. Op dezelfde website vind je ook informatie over andere relevante verzekeringen.