Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Onderhoud en reparatie van het wagenpark. Zo werkt het!

Onderhoud en reparatie van het wagenpark. Zo werkt het!

Geplaatst in: mobiliteit

Een goed wagenpark is essentieel voor veel ondernemingen. Daarom is het ook belangrijk dat de voertuigen op elk moment goed onderhouden en in beste staat zijn. Daarbij is de hulp van een goede handelaar in automaterialen zoals APS automaterialen natuurlijk alvast een goede stap. Er zijn echter natuurlijk ook nog een aantal andere zaken waaraan gedacht moet worden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker en geruststellender. Er is dan immers veel meer zekerheid met betrekking tot het wagenpark. Let daarom op het volgende.

Maak een schema

Een goed begin is het maken van een schema. Daarin neem je alle zaken die betrekking hebben op het onderhoud van de voertuigen op. Zo is het bijvoorbeeld handig om momenten van onderhoud en keuringen in ieder geval erin op te nemen. Bij voorkeur worden ook de zaken die bij zo’n moment worden aangepakt. Zo is er altijd een goed overzicht van hoe de auto’s ervoor staan. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de zaken die hierin vastgelegd zijn nageleefd worden. Dit is immers het nut van een schema.

Kies een verantwoordelijke

Wanneer het wagenpark wat groter wordt kan het nog weleens onoverzichtelijk worden. Zelfs wanneer er een schema is opgesteld kan het lastig zijn om dit allemaal in goede banen te leiden. Het is dan een goed idee dat iemand de zaken in handen neemt. Als bedrijf is het dus goed om iemand aan te stellen binnen de onderneming die verantwoordelijk is voor alle zaken die met de auto’s van het bedrijf te maken hebben. Deze kan bijvoorbeeld ook de automaterialen die nodig zijn verzorgen door de contacten hierover te onderhouden.

Wees voorbereid op problemen

Uiteindelijk kan een auto natuurlijk op elk moment met een probleem te maken krijgen. Hoe goed het voertuig ook onderhouden wordt, het kan altijd zijn dat er iets gebeurt op de weg. Denk bijvoorbeeld aan een botsing of aan problemen vanwege het weer. Ook slijtage kan op elk moment optreden. Zelfs wanneer dit niet op te merken was bij de voorgaande onderhoudsbeurt of keuring kan dit het geval zijn. Het is daarom goed om altijd in het achterhoofd te houden dat dit mogelijk is en zo enigszins voorbereid te zijn.

Ga niet voor maximaal

Op enig moment zal een auto meer gaan kosten omdat er voortdurend problemen kunnen voordoen. Dan kan het een goed idee zijn om na te denken over vervanging. Zo kunnen de kosten enigszins in de hand gehouden worden en kunnen de auto’s weer worden ingezet om geld te verdienen in plaats van dat ze geld kosten. Ook dit soort zaken kunnen voor een deel in het schema dat je maakt worden opgenomen. Vul daar een mogelijke einddatum in die je niet als vaste deadline, maar juist als een richtlijn ziet.