Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Ondanks krappe arbeidsmarkt toch juiste connectie tussen kandidaat en opdrachtgever

Ondanks krappe arbeidsmarkt toch juiste connectie tussen kandidaat en opdrachtgever

Geplaatst in: personeelszaken

sollicitatiegesprekIn de huidige markt is er sprake van veel personeelstekorten in alle sectoren. Het is dan ook lastig aan personeel te komen, zeker wanneer het gaat over managementfuncties of functies waarbij specifieke ervaring is vereist. Een interim manager wordt tegenwoordig ook niet meer alleen ingezet voor kortdurende vervanging bij problemen, maar wordt ook ingezet om personeelstekorten op te vangen wanneer het gaat om specifieke posities waar grote verantwoordelijkheden mee gepaard gaan. Interim management is vaak kortdurend, maar desondanks is het wel belangrijk om een goede match te vinden tussen werkgever en interim manager. Dit kan een flinke uitdaging zijn omdat veel vacaturebanken vol zitten of niet voldoende capaciteit hebben. Het gebruik maken van een executive search bureau kan dan zeker helpen. Maar wat is dat nu precies? En waarom is interim management zo belangrijk?

Wat is een executive search bureau?

Een executive search bureau is een soort uitzendbureau maar dan gericht op interim management, SEO rollen en andere rollen waarbij verantwoordelijkheid een grote rol speelt. Het vinden van een goede connectie tussen bedrijf en interim professional is een van de speerpunten van een executive search bureau. De werkwijze verschilt dan ook met een normaal uitzendbureau. Als eerste wordt er een quick scan gemaakt van de organisatie, de afdelingen en de mogelijke knelpunten. Ook wordt uitvoerig gekeken naar de fase waarin de organisatie zich bevindt en welke veranderingen de organisatie aan het ondergaan is. Vervolgens selecteert het executive search bureau een shortlist van kandidaten waar gesprekken mee gevoerd gaan worden. De geselecteerde kandidaten kunnen vaak al binnen enkele dagen beginnen om een interim functie te bekleden. Interim management is dan ook zeer aantrekkelijk omdat je zeker weet je snel kan beschikken over een kandidaat met de juiste ervaringen en papieren.

De voordelen van interim management

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat interim managers alleen op de werkvloer komen wanneer er sprake is van langdurige problemen die op korte termijn opgelost moeten worden. Maar tegenwoordig vullen ze ook tekorten op van specifieke leidinggevende functies die zijn ontstaan door krapte op de arbeidsmarkt. Interim managers kunnen dan ook een welkome oplossing zijn bij langdurige uitval of ziekte. Een interim manager heeft vaak veel ervaring, is zeer flexibel en kam goed omgaan met onverwachte processen in een organisatie. Een manier om aan een goede interim manager te komen is door contact op te nemen met een executive search bureau die bemiddelt tussen organisaties en potentiële kandidaten. Door een gedegen selectietraject weet je dan zeker dat je interim professional krijgt die past bij jouw organisatie.

Ben je dus op zoek naar de juiste manager die een interim positie kan vervullen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die een executive search bureau je kan bieden. Interim management kan een goede oplossing zijn wanneer je organisatie te kampen heeft met problemen of personeelstekorten. Maat het is da wel prettig om een interimmer te krijgen die past binnen jouw organisatie. Een executive search bureau zorgt daar zeker voor door een shortlist aan kandidaten aan te dragen. Vervolgens kies je zelf de kandidaat die het beste past bij de organisatie.