Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Notarissen maken oprichtingsakte voor kleine bv’s

Notarissen maken oprichtingsakte voor kleine bv’s

Geplaatst in: algemeen

Notarissen van de Koninklijke Notariële Broederschap hebben een vereenvoudigde versie gepresenteerd van de oprichtingsakte voor BV’s. Deze is speciaal bedoeld voor kleine BV’s en voor de Flex-BV die wellicht per 1 juli aanstaande mogelijk wordt.

Bij een Flex-BV vervalt de eis van storting van 18.000 euro en gelden eenvoudiger statuten. De Flex-BV heet overigens officieel een Small Business Act for Europe (SBA). Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland heeft volgens de notarissen enthousiast gereageerd op hun initiatief. Hij zou tijdens een symposium gezegd hebben: “Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer”. Hè bah, wij hopen dat er iets originelers zijn mond heeft verlaten…

Dat het nieuwe initiatief van de notarissen de ondernemer minder tijd en geld gaat kosten lijkt weliswaar duidelijk, maar noch op de site van de notarissen, noch bij de KvKÂ wordt enige mededeling gedaan over concrete kosten. Dat is dan weer heel erg vaag en niet echt ‘proactief als partner van de ondernemer’.