Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Nog meer tips om zakelijk bellen betaalbaar te houden

Nog meer tips om zakelijk bellen betaalbaar te houden

Geplaatst in: algemeen

Zonder smartphone loop je altijd achter, zeker ook in het zakelijke leven. Dat betekent wel dat je daar kosten voor moet maken. Eerder gaven we al tips om te besparen op zakelijke belkosten. Maar ook het creëren van de mogelijkheid om zakelijk te kunnen bellen is een fase waarin je met de juiste beslissingen geld kunt besparen. Daar hebben we een aantal tips verzameld die je kunnen helpen om zakelijk bellen betaalbaar te houden.

Een nieuw high-end toestel is niet noodzakelijk

Bij zakelijk bereikbaar zijn hoort een smartphone voor zakelijk gebruik. Je wilt immers privé en zakelijk van elkaar kunnen scheiden. Natuurlijk kun je wel een telefoon met dual-sim mogelijkheid nemen, zodat je met beide nummer op één toestel bereikbaar bent, maar dan kun je werk nog niet achter je laten tijdens je privétijd. Als je een tweede toestel gaat aanschaffen dat strikt voor zakelijke doeleinden bedoeld is, moet je jezelf afvragen hoe geavanceerd dat toestel moet zijn. Ja, je moet ermee kunnen videobellen, maar je hoeft er niet op te kunnen gamen of gelikte vakantiefoto’s en video’s mee te kunnen maken. Kies daarom voor een betaalbaar mid-range toestel. Een alternatief is een wat ouder high-end toestel, een toestel van een goedkopere fabrikant zoals Oppo of Xiaomi, of een refurbished smartphone die al eens gebruikt is maar weer opgelapt is. Kijk in de laatste geval wel even voor de zekerheid of het toestel nieuw ook daadwerkelijk duurder is.

Koop je toestel los van een telefoonabonnement

Bovenstaande tip is geen tip die bedoeld is voor het afsluiten van een telefoonabonnement met toestel. Dit is namelijk niet de goedkoopste manier om aan de gewenste smartphone te komen, en is evenmin de goedkoopste mogelijkheid voor je belbundel. Google je gewenste toestel eens en kijk eens op vergelijkingswebsites zoals Kieskeurig of Beslist. De kans is groot dat je daar hetzelfde toestel voor een lagere prijs vindt. Koop daarom je toestel los van een abonnement, zodat je er niet onnodig veel voor betaalt.

Sim Only-aanbieders: zelfde netwerk, lagere kosten

Koop je een los toestel, dan geeft dit je ook de mogelijkheid om in plaats van een duur abonnement met telefoon een goedkoper Sim Only abonnement af te sluiten, zoals Sim Only zakelijk van Simyo. Sim Only aanbieders zijn doorgaans goedkoper dan grotere aanbieders die er smartphones bij verkopen, terwijl ze wel gebruik maken van een van de hoogwaardige netwerken.

Met prepaid verspil je geen geld

Een Sim Only abonnement is niet de enige manier om geld te besparen op je maandelijkse kosten voor zakelijk mobiel bellen. Je kunt namelijk ‘ouderwets’ voor prepaid kiezen. Het verschil tussen Sim Only en prepaid is dat je bij prepaid een tegoed aanschaft waar je langer mee kunt doen, terwijl je bij een Sim Only abonnement een bundel kiest voor een bepaald tegoed per maand waarbij het tegoed dat niet opgebruikt vervalt. Natuurlijk is het wel zo dat je doorgaans je Sim Only belbundel tussentijds naar beneden kunt bijstellen, maar bij prepaid gooi je in ieder geval geen geld weg. Wel zit je er dan mee dat je zelf telkens je tegoed moet bijvullen om te kunnen blijven bellen en internetten.

Neem een abonnement voor langere tijd

Weet je vrij zeker dat je voor lange tijd gebruik gaat blijven maken van dit zakelijke nummer? Dan kun je besparen door een telefoonabonnement voor langere tijd aan te gaan. Het is namelijk zo dat een langere verbintenis doorgaans beloond wordt met lagere prijzen. Maandelijks verlengen is het duurst, een abonnement voor één jaar is voordelig en een abonnement voor twee jaar levert de grootste besparing op.

Vergelijk de tarieven van je huidige aanbieder met die van concurrenten

Is jouw abonnement afgelopen of loopt deze bijna af? Informeer dan eens bij je huidige provider of die je een aanbieding kan doen die interessant om een nieuwe overeenkomst voor af te sluiten. Vergelijk dit dan vervolgens met de tarieven van andere aanbieders. Hoewel overstappen van telefoonprovider niemand z’n hobby is, kan het wel zo zijn dat jouw huidige aanbieder je simpelweg niet de lage tarieven kan of wil bieden die een andere aanbieder wel kan bieden. En dan ben je een dief van eigen portemonnee als je toch bij je huidige aanbieder blijft. Ook als je daar op een van tevoren bepaalde dag een simkaartje voor moet omwisselen.