Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Nijpend personeelstekort in de technische sector: wat kan jouw bedrijf doen?

Nijpend personeelstekort in de technische sector: wat kan jouw bedrijf doen?

Geplaatst in: personeelszaken

De technische sector heeft het moeilijk. Niet omdat er te weinig werk is. Integendeel zelfs. Er komen zelfs steeds meer beroepen bij en de vraag naar personeel is groot. Te groot. Want ondertussen neemt het aantal nieuw opgeleide arbeidslieden af. Jongeren kiezen steeds minder vaak voor een technische opleiding. Met grote gevolgen.

Het is voor bedrijven dan ook steeds lastiger om nieuw personeel te vinden. Wellicht heb jij hier ook mee te maken. Maar hoe los je dit dan op? Je hebt immers personeel nodig om je werk goed te kunnen verrichten. Wat kan jouw bedrijf doen om het nijpende personeelstekort op te lossen? Gelukkig zijn er enkele manieren die kunnen helpen.

Focus op zij-instromers

Detachering installatietechniek door opleidingsinstituut Strevon richt zich volledig op zij-instromers. Dit zijn mensen met werkervaring in andere sectoren. Zij willen zich op latere leeftijd toch nog laten omscholen om iets te kunnen betekenen in de technische sector. Strevon heeft hierbij een geheel uniek concept. In samenwerking met verschillende bedrijven leent Strevon deze ‘arbeidskrachten’ uit. De meesten hebben geen enkele ervaring binnen de sector, maar worden ondertussen middels een opleiding binnen 1,5 jaar klaargestoomd om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding gaat de zij-instromer direct aan de slag bij een technische werkgever. Zo leert de zij-instromer zowel in de theorie als de praktijk.

In de huidige tijd zijn er heel weinig goed opgeleide arbeidskrachten te vinden. Kiezen voor deze vorm van detachering is een investering in de toekomst. In het begin zal het misschien meer tijd en energie kosten om deze persoon ervaring op te laten doen. In de toekomst profiteer je echter van iemand die niet alleen enorm gemotiveerd is, maar ook nog eens precies weet hoe jouw bedrijf functioneert en dus in perfectie mee kan draaien.

Nog een groot voordeel van zij-instromers is dat ze vaak extra gemotiveerd zijn om te leren en hun werk goed te doen. Er staat bij hen immers veel op het spel. Ze hebben doorgaans al veel vaste lasten en kunnen het zich niet permitteren om niet te slagen. Bovendien hebben ze zelf voor deze verandering gekozen. Deze mate van motivatie kan enorm veel betekenen voor jouw bedrijf.

Wees zichtbaar online

Een simpele vacature met de woorden loodgieter gezocht, trekt tegenwoordig niet echt meer de aandacht. Er zijn heel wat soortgelijke vacatures te vinden. Waarom zouden werkzoekenden dan juist voor jouw bedrijf kiezen?

Het opvallende van het personeelstekort is dat er een geheel andere wereld ontstaat. Normaal gesproken vechten werkzoekenden om een plekje. Nu is het andersom. Bedrijven concurreren er op los om de beste arbeidskrachten aan te trekken. Denk hierbij aan het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en het bieden van een hoger salaris.

Maar het allerbelangrijkste is dat je laat zien wat jouw bedrijf waard is. Wat het bedrijf zo speciaal maakt. Probeer daarom zo zichtbaar mogelijk te zijn online. Hier is jouw doelgroep immers ook te vinden. Plaats vacatures niet alleen op websites, maar ook op social media. Wellicht zou je zelfs een ludiek platform zoals TikTok kunnen gebruiken om de aandacht te trekken.