Home » Ondernemersnieuws » websites » Nieuwe website laten maken? Vraag naar deze drie zaken

Nieuwe website laten maken? Vraag naar deze drie zaken

Geplaatst in: websites

Een nieuwe website laten maken is vaak een leuk en creatief proces. Maar voor vele ondernemers is het ook glad ijs waar ze zich op bevinden. Het is namelijk niet altijd duidelijk wat er gedaan gaat worden en hoeveel dit kost. Meer dan eens wordt er achteraf nog ‘even’ een extra rekening verstuurd waar nog wat dubbele uurtjes werk uitkomen. Daarom hier drie zaken op een rij die jij sowieso moet vragen wanneer je een website laat maken.

1.    Wanneer is het af?

Dit klinkt wellicht wat opdringerig, maar veel bedrijven kennen geen concrete datum van oplevering voor een website, de ervaring leert dat de eerste opzet dan snel gereed is om vervolgens jaren te blijven ‘zeuren’ over de laatste losse eindjes. Bespreek dus vooraf duidelijk wanneer de deadline is en dat hij dan ook daadwerkelijk áf is.

2.    Wat wél en wat niet?

Ook is het goed heel duidelijk op papier (of mail) te zetten wat er wel en niet opgeleverd wordt. Wie schrijft de content en wie levert de foto’s aan? En wie betaalt dat? Breng vooraf duidelijk in kaart wat jij op je site wilt en wat je er zelf aan wilt doen. Wil je bijvoorbeeld een site die gewoon klopt of ook al een site die goed online gevonden wordt? Een websitebuilder kan vaak erg veel voor je doen, maar alles kost tijd én geld. Zo kunnen ze je bij de start al helpen met het maken van backlinks en andere SEO gerelateerde werkzaamheden. Is dit niet nodig? Dan is het goed dit ook direct af te spreken.

3.    De prijs

Hollanders zijn geneigd om direct in te zoomen op de prijs. ‘Voor een dubbeltje op de eerste rang’ wordt vaak gehanteerd waar het gaat om het maken van een site. Maar realiseer je dat de juiste volgorde is om eerste bovenstaande punten in beeld te hebben alvorens er over een prijs gesproken kan worden. Door helder te hebben wat er over en weer verwacht wordt, kan er pas concreet een prijs worden afgesproken.

Kortom, doe goed je huiswerk voordat je besluit een nieuwe website te laten maken. Doordat het niet iets tastbaars is zoals een huis kan het zijn dat je vrij snel in een grijs gebied terecht komt. Een gebied vol technische taal die je zelf niet begrijpt en waardoor je op hoge kosten komt. Het is ook aan te raden het gesprek voor een nieuwe site met diverse partijen aan te gaan, zo kun jij verschillende offertes vergelijken en kiezen welke bij jou past. Wacht totdat de websitebouwer zich aandient waar een klik mee is, dan komen jullie ongetwijfeld tot een prachtig resultaat.