Home » Ondernemersnieuws » websites » Nieuwe website bouwen? Let op deze 4 zaken!

Nieuwe website bouwen? Let op deze 4 zaken!

Geplaatst in: websites

Start jij een nieuw bedrijf en wil je een website bouwen voor je onderneming? Of is je bedrijf toe aan een nieuwe website? Het bouwen van een goede website die bijdraagt het aan het succes van jouw bedrijf is niet zomaar gedaan. We bespreken vier zaken om op te letten bij het bouwen van een nieuwe website.

Mobiele website

Hoe mooi en handig je website ook is op de computer, dat is niet het enige apparaat waarop mensen jouw nieuwe website gaan bezoeken. Sterker nog, heel veel bezoeken aan websites vinden tegenwoordig plaats op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Omdat die schermen kleiner zijn dan die van een laptop of pc, moet er ook een volwaardige mobiele versie van je website zijn die óók overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Zorg dat hier aandacht aan besteed wordt, want een slechte mobiele website kan je klanten kosten.

SEO

Een mooie, nieuwe website is leuk, maar als hij niet gevonden wordt heb je er weinig aan. Daarom moet er veel aandacht besteed worden aan zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Je teksten moeten de juiste zoektermen bevatten, evenals je tussenkopjes en ook de metadata van je website moet op vindbaarheid ingevuld worden. Alleen dan wordt je website gevonden door potentiële klanten die op zoek zijn naar een dienst of product en niet al bedacht hebben dat ze daarvoor bij jou willen aankloppen.

Gebruikerservaring

Jouw website moet niet jou dienen, maar de bezoeker dienen. Dat betekent dat in feite niet jij bepaalt wat er moet komen, maar de bezoeker. Denk dus vanuit die bezoeker: wat wil deze precies weten van jouw bedrijf en je producten of diensten? Zorg ervoor dat deze informatie gemakkelijk te vinden is en duidelijk is. Voorkom zendgedrag door te veel onnodige informatie op je website te plaatsen, want dit gaat ten koste van de gebruikerservaring.

Call-to-action

Je wilt uiteraard dat de bezoekers van jouw website ook actie ondernemen om iets af te nemen bij jouw bedrijf. Dit noemt men ‘conversie’ en dat is één van de hoofdfuncties van je website. Je bevordert conversie door overal waar dat ter zake doet een duidelijke call-to-action te plaatsen. Denk daarbij aan zaken als ‘vraag nu een offerte aan’, ‘bestel nu’ of ‘neem contact met ons op’. Zorg dat deze acties vervolgens snel en eenvoudig uit te voeren zijn.

Deze vier zaken spelen een belangrijke rol in het succes van je website en daarmee ook het succes van je bedrijf. Neem ze dus zeer serieus!