Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een nieuwe kantoorkast kopen: hoe moet je deze inrichten?

Een nieuwe kantoorkast kopen: hoe moet je deze inrichten?

Geplaatst in: algemeen

Kantoorkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Maar een kantoorkast vinden die het meest geschikt is voor jouw kantoor kan nog een lastige opgave zijn. Men wilt namelijk graag in een inspirerende en creatieve omgeving werken. Om zo’n kantoorruimte te creëren moet je wel de juiste spullen hebben, waaronder een kantoorkast. Een inspirerende kantoorkast is niet eenvoudig te vinden. Eén manier om inspiratie uit een kast te trekken is door deze zelf in te richten en er je eigen project er van te maken. Want wat motiveert en inspireert jou nou meer dan gebruik te maken van iets dat je zelf hebt gecreëerd?

De indeling van een kantoorkast

Er zijn verschillende mogelijkheden om een kantoorkast in te richten. De vier populairste inrichtingsmogelijkheden zijn als volgt:

  • Legbord

Deze legborden zijn ideaal voor het opbergen van ordners en ladeboxen

  • Uittrekbaar legbord

Deze legborden zijn hetzelfde als de normale legborden, maar zijn uitschuifbaar

  • Uittrekframe

Om a4 hangmappen op te bergen zijn de uittrekframes een ideale oplossing

  • Uittreklade

Een andere populaire optie is de uittreklade. Hierin kan men papieren en dossiers bewaren als in een bureaulade. Ideaal voor de documenten die je wilt opbergen, maar de volgende dag snel weer wilt gebruiken

Het is natuurlijk mogelijk om de bovenstaande mogelijkheden met elkaar te combineren. Richt het in naar jouw persoonlijke voorkeur. Wanneer je de kast helemaal zelf hebt samengesteld en daarna gebruik van maakt zal dat zeer motiverend werken voor andere werkzaamheden. Om de kantoorkast extra ‘persoonlijkheid’ mee te geven kan je voor kiezen om gebruik te maken van schuifdeuren of draaideuren.

Schuifdeuren of draaideuren: Welke moet je kiezen?

Om de kantoorkast goed op slot te doen is het belangrijk dat je kiest voor een veilige deur. Er zijn in principe twee type deuren die je kunt kiezen voor een kantoorkast. Een schuifdeur of een draaideur. Als het op veiligheid aankomt zit er geen verschil tussen de type deuren. De type deuren onderscheiden zich vooral door middel van ruimtebesparing. Een schuifdeurkast bespaart natuurlijk ruimte omdat het geen vrije ruimte nodig heeft om open te gaan. Een draaideur heeft als voordeel dat de kast volledig open kan worden gezet, waar een schuifdeur altijd een gedeelte van de kast bedekt houdt. Kies wat het meest praktische is voor jouw kantoor en wat jou het meest inspiratie oplevert!