Home » Ondernemersnieuws » overheid » Nieuwe belastingplannen kosten zzp-er geld

Nieuwe belastingplannen kosten zzp-er geld

Geplaatst in: overheid

De nieuwe belastingvoorstellen door de commissie Van Dijkhuizen gaan de zzp’er geld kosten. In de plannen wordt weliswaar de inkomstenbelasting in de eerste schijf 37%, maar verdwijnen de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek.

De aftrekposten die nu nog € 7280,- (zelfstandigenaftrek) en € 2123,- (starteraftrek) bedragen, zullen straks gewoon belast worden met 37% inkomstenbelasting. Volgens ZZP Nederland ontstaat hierdoor voor de meeste zzp’ers in de eerste drie jaar van hun zelfstandigheid een inkomensdaling van circa € 300,- netto per maand.

De voorstellen van de commissie Van Dijkhuizen zijn het gevolg van een vraag vanuit de politiek naar het eenvoudiger maken van ons belastingstelsel. Uitgangspunten waren dat niemand er significant op achteruit mag gaan en dat de inkomsten voor de Staat op niveau blijven. Stichting ZZP Nederland is er niet van overtuigd dat de plannen in een la verdwijnen of dat het toekomstige kabinet zzp’ers gaat compenseren en trekt tegen de plannen ten strijde.