Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Nieuw kantoorpand? Vergeet niet stil te staan bij de juiste vloer

Nieuw kantoorpand? Vergeet niet stil te staan bij de juiste vloer

Geplaatst in: huisvesting

Als je op zoek bent naar het ideale materiaal voor een kantoorpand of andere bedrijfsruimte, moet je met een aantal factoren rekening houden. Een goede vloerbedekking zorgt ervoor dat je werknemers hun werk op een efficiëntere manier uit kunnen voeren. Ook kan het juiste materiaal ervoor zorgen dat je minder onderhoudskosten hebt. In dit artikel noemen we je deze factoren en enkele geschikte materialen voor een kantoorvloer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vloer voor een kantoorpand?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer zijn vooral twee factoren vooral van belang: akoestiek en onderhoud. Als je de hele dag in een soort kathedraal moet werken zullen je oren ’s nachts nog nagalmen. In een kantoorpand zijn de oppervlaktes vaak groot. Een materiaal waar je weinig onderhoud aan hebt helpt dan al snel om kosten te besparen.

PVC stroken

Dit is een relatief moderne vloersoort die inmiddels al in veel bedrijfsruimtes gebruikt wordt. De voornaamste reden voor de populariteit is het feit dat het makkelijk te leggen is. Ook kun je er qua design vrijwel alle kanten mee op. Een vloer van PVC stroken is in feite geschikt voor ieder interieur. Je kunt zelfs kiezen voor een PVC vloer die eruit ziet als laminaat of hout.

Linoleum

Linoleum vloeren zijn uitermate geschikt voor kantoorpanden. Dit heeft met name te maken met het feit dat het een zeer duurzaam materiaal is waar weinig onderhoud bij komt kijken. Daarnaast is het een geluiddempend materiaal en vangt het trillingen op. Linoleum vat tevens moeilijk vlam. Het is zelfs zo dat wanneer je een smeulende sigarettenpeuk op de Linoleum vloer laat vallen deze nauwelijks sporen na zal laten. Ook is Linoleum behoorlijk hygiënisch. Bacteriën kunnen zich moeilijk hechten aan het materiaal. Dit is dan ook de reden dat veel ziekenhuizen Linoleum vloeren hebben.

Laminaat

Het grote voordeel van laminaat op je vloer is dat het behoorlijk goedkoop is. Zeker wanneer je het vergelijkt met een vloer die van echt hout is gemaakt. Tegenwoordig zijn er laminaten vloeren die er zo goed uitzien dat je nauwelijks het verschil kunt zien met een echte houten vloer. Het materiaal kan tevens tegen een stootje en is het goed bestand tegen vlekvorming. Daarbij heb je vrijwel geen omkijken naar het onderhoud, wat veel bedrijven ook als muziek in de oren zal klinken.

Tapijt

Tapijt is vooral handig wanneer je een vloer wilt bekleden in een behoorlijk grote ruimte of een ruimte waar het nogal galmt. Tapijt dempt immers geluid. Ook is er niets zo vervelend als collega’s die veel heen en weer bewegen in hun bureaustoel terwijl je bijvoorbeeld een telefoongesprek aan het voeren bent. Tapijt is voor kantoorruimtes dus een ideale vloerbedekking.