Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Nieuw bedrijfspand laten bouwen? Dit zijn belangrijke punten om op te letten

Nieuw bedrijfspand laten bouwen? Dit zijn belangrijke punten om op te letten

Geplaatst in: huisvesting

Waar je ervoor kunt kiezen om een bedrijfspand te huren of te kopen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. Als je genoeg vermogen op gebouwd natuurlijk, want het is een flinke investering om een bedrijfspand vanaf het begin helemaal te laten bouwen. Er zijn een aantal belangrijke punten om op te letten als je een nieuw bedrijfspand wilt laten bouwen. Welke punten dit zijn? Lees gauw verder, wij zetten het hieronder op een rij.

Denk goed na over de locatie

Voordat je een nieuw bedrijfspand laat bouwen, is het natuurlijk eerst belangrijk om goed na te denken over de locatie. Dit is iets waar je goed over na moet denken, omdat je hier voorlopig natuurlijk wel van plan bent te blijven. Bij het bepalen van de juiste locatie is het handig om te letten op bijvoorbeeld de bereikbaarheid en de toekomstvisie van jouw onderneming. 

Werk met betrouwbare partijen

Als je van plan bent om een bedrijfspand te laten bouwen, dan is het verstandig om alleen met betrouwbare partijen te werken. Het is een flinke investering, dus het is wel belangrijk dat alles volgens plan verloopt en dat je niet in vervelende situaties terechtkomt. Grote fouten tijdens dit proces moet je dan ook zien te voorkomen. Ga daarom op zoek naar goede partijen om samen mee te werken. Lees referenties, reviews en doe research op. Kies ook niet meteen voor de goedkoopste partijen, hoe verleidelijk dit misschien ook is. Betrouwbaarheid met partijen waarmee je samenwerkt is belangrijk, dus ga hier echt naar op zoek. 

Niet alleen voor de aannemer, maar ook voor vakmensen die je inschakelt is dit van belang. Waar je in ieder geval naar op zoek kunt gaan als je van plan bent om een bedrijfspand te laten bouwen, is een betrouwbaar bedrijf die jou kan helpen met heien. Het is een aanrader om dit te doen, aangezien je zo zorgt voor een goede fundering van het pand. Voor de fundering kun je naast heien ook kiezen voor palen boren. Het verschil tussen deze twee mogelijkheden zit in de trillingen die hierbij vrijkomen. Waar bij heien veel trillingen vrijkomen en het niet gedaan wordt in de buurt van andere gebouwen, is het bij palen boren zo dat er een funderingspaal de grond in wordt geboord. Deze laatste optie geeft weinig tot geen trillingen. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je met betrouwbare partijen in zee gaat.

Je steentje bijdragen aan een beter milieu

Waar je ook op kunt letten bij het laten bouwen van een bedrijfspand, is duurzaamheid. Als jij het belangrijk vindt om je steentje bij te dragen aan een beter milieu, dan is het goed om hier rekening mee te houden. Vooral met de toekomst in het vooruitzicht, kan duurzaamheid goed zijn om op te letten tijdens het bouwen van je bedrijfspand. Bij het duurzaam maken van je pand zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het gebruiken van zonnepanelen, warmtepompen, goede isolatie en laadpalen op het terrein.

Deze dingen hierboven zijn in ieder geval goed om in je achterhoofd te houden als je van plan bent om een bedrijfspand te laten bouwen. Er komt een hoop kijken bij dit proces, dus er is ook een hoop om over na te denken. Neem niet in de wilde weg belangrijke beslissingen, maar denk er telkens goed over na. Hoe betere voorbereiding je treft, hoe groter de kans dat het eindresultaat straks verbluffend is!