Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Nationale verkiezing Global Student Entrepreneur Awards

Nationale verkiezing Global Student Entrepreneur Awards

Geplaatst in: algemeen

Op 31 maart vindt in Rotterdam de nationale verkiezing voor de Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) plaats. De GSEA wordt georganiseerd door de Entrepreneurs’ Organization (EO) en is wereldwijd de belangrijkste competitie voor het erkennen van succesvolle ondernemers die al tijdens hun studie een omzet genererend bedrijf opzetten.

Nederlandse studenten hebben een reputatie hoog te houden! Vorig jaar werd in Washington DC uit 2000 studenten uit 38 landen de Nederlandse student Steinar Henskes van Bird Control Group uitgeroepen tot Global Student of the Year. Hij won daarbij $20.000 en kreeg toegang tot een internationaal netwerk van ondernemers.

EO lid, Heleen Dura-Van Oord opent de middag, studenten presenteren hun bedrijf en de jury en het publiek bepalen de winnaar. De winnaar van de nationale verkiezing ontvangt € 2.500 werkkapitaal en maakt kans om wereldkampioen studentondernemer te worden. Hij of zij vertegenwoordigt Nederland op de GSEA Awards in Bangkok, Thailand. De winnaar van de GSEA Awards in Bangkok krijgt US$ 20.000, ontmoet investeerders, andere top ondernemers en krijg een hele berg (inter)nationale PR.

EO is een internationaal netwerk van ruim 12.000 ondernemers in 50 landen. De Nederlandse afdeling bestaat uit 200 veelal self made ondernemers die ervaringen delen om verder te groeien op zakelijk en persoonlijk vlak. In 2010 is het EO Accelerator programma opgericht wat ondernemers helpt om van een jaaromzet van 250.000 euro door te groeien naar 1 miljoen binnen 3 jaar. Door ervaringen te delen worden deze ondernemers geholpen hun succes te vergroten. EO is daarom bij uitstek dé organisatie om de GSEA te organiseren en ook studenten op weg te helpen in hun ondernemersweg. De nationale verkiezing organiseert EO in samenwerking met de event partners EY en Spaces.

De studentondernemers hebben de gelegenheid om zich tot zaterdag 12 maart in te schrijven voor de nationale GSEA verkiezing. Het is een unieke kans om de onderneming naar een internationaal topniveau te tillen. Op 16 maart worden de finalisten bekend gemaakt.

Update: de finalisten zijn bekend
 • Camiel Verschoor – Dutch UAS
  Dutch UAS is een software waarmee natuurparken, met behulp van camerabeelden van drones in kaart gebracht worden. Deze software creëert (3D) kaarten en herkend objecten zoals dieren, mensen en auto’s door middel van artificial intelligence. Natuurparken kunnen hierdoor beter beheerd en beschermd worden.
 • Boy Trip – E-Trailer
  E-trailer is een elektrisch aandrijfsysteem voor aanhangers, wat het voor elke autotype mogelijk maakt om een aanhanger te trekken. Het product bestaat uit twee elektromotoren die in de wielen zijn ingebouwd, innovatieve lichtgewicht batterijen met lithium-ion technologie en een slim aansturingsysteem.
 • Gonzalo Fernández – BeCiclos B.V.
  BeCiclos wil duizenden verlaten Nederlandse fietsen een tweede leven geven. De fietsen worden opgeknapt door monteurs uit werkgelegenheidsprogramma’s. De opgeknapte weesfiets zijn in heel Europa online te koop.
 • Koen ter Avest – Checq
  Checq is een universele web- en mobiele platform waarop consumenten alle kassabonnen kunnen ontvangen. Op een centraal, makkelijk toegankelijk, online platform. Dit biedt vele voordelen voor zowel de consument als ook voor de ondernemer.
 • Maurits Korthals Altes – BluLocks
  BluLocks is een innovatief fietsslot en maakt diefstal van de fiets onmogelijk. Het slot is ingebouwd in de frame van de fiets, waardoor het slot niet kapot gemaakt kan worden.
 • Olivier Smeenk – Kakua
  Kukua het doel om weersinformatie in Sub-Sahara Afrika toegankelijk te maken voor de lokale ondernemers. Kleinschalige boeren ontvangen up-to-date lokaal advies op hun mobiele telefoons. Dit doen zij door het installeren van meetstations en het verstrekken van gegevens via web en sms diensten.

Update 2: Gonzalo Fernández (BeCiclos BV) is de Nederlandse winnaar geworden. Hij vertegenwoordigt Nederland tijdens de GSEA Awards in Bangkok  op 10 – 12 mei 2016.


 

Beste Ondernemer Student van Nederland

Nationale Verkiezing Global Student Entrepreneur Award

Donderdag 31 maart 2016

Ontvangst: 15.30 uur

Einde incl. borrel: 21.00 uur

Locatie: Spaces Rotterdam – Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam