Home » Ondernemersnieuws » ICT » MPLS-netwerk: waarvoor dient het?

MPLS-netwerk: waarvoor dient het?

Geplaatst in: ICT

Er zijn verschillende netwerktechnieken om data te versturen tussen bedrijfsnetwerken. MPLS is daar een voorbeeld van en voorziet in een betrouwbaar en gesloten netwerk. Dat is belangrijk voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilige, flexibele en schaalbare netwerkoplossing. Uiteraard is het als bedrijf zijnde ideaal om daar snelheid aan toe te voegen met zakelijk glasvezel. Deze internetvorm is schaalbaar net als MPLS. Beide oplossingen zijn dan ook perfect met elkaar te combineren om als bedrijf direct optimaal van MPLS én snelheid te profiteren.

Data verzenden via optimale routing

MPLS is een netwerktechniek dat is ontwikkeld om data via een optimale routing over een netwerk te verzenden. Om daar uitvoering aan te geven, krijgt data een label en dat label bevat alle gegevens die op de eindlocatie betrekking heeft. Daarom is voor het verzenden al duidelijk welke route de data neemt. MPLS dient dus om data via bepaalde routing te versturen en daarmee is het een ideale oplossing voor bedrijven die datacenters of vestigingen willen koppelen. Een van de voordelen van een MPLS-netwerk is dat er sprake is van een toekomstbestendige netwerkoplossing. Bovendien is er sprake van schaalbaarheid en betreft het een veilige oplossing. De toepassing is voor allerlei organisaties geschikt ongeacht het gegeven of er vestigingen in het buitenland zijn en ongeacht de keuze voor infrastructuur. Deze netwerkoplossing draagt bovendien bij aan een verlaging van de kosten en verhoging van de beschikbaarheid.

MPLS-netwerkoplossing voor uiteenlopende bedrijven

MPLS is als netwerktechniek geschikt voor uiteenlopende bedrijven. Er is bijvoorbeeld rekening te houden met de omvang van het bedrijf net als met datavolumes. Het is onder meer mogelijk om deze netwerkoplossing te kiezen om een point-to-pointverbinding te realiseren tussen meerdere datacentra. Een andere optie is beschikbaar om deze techniek in te zetten als IP Private Netwerk. In deze vorm is MPLS zowel toe te passen voor kleine als voor grote bedrijven. Dan is er ook nog een uitgebreidere oplossing in de vorm van Metro Ethernet Connect als netwerk voor de grootste datavolumes. MPLS voorziet in de basis in een veilige verbinding tussen meerdere locaties. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het voor bedrijven van groot belang om aandacht te besteden aan de veiligheid van bedrijfsnetwerken. MPLS draagt daar zeker aan bij. In co