Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Monitor je zakelijke datagebruik

Monitor je zakelijke datagebruik

Geplaatst in: algemeen

Als ondernemer wil je constant bereikbaar zijn voor je partners en klanten. Direct reageren op berichten is tegenwoordig enorm van belang. Doe je dat niet, dan word je al snel gezien als klantonvriendelijk of moeilijk bereikbaar. Maar dit wordt lastig als je databundel al voor het einde van de maand op is. In dit artikel delen we daarom een aantal manieren waarop je zakelijk datagebruik monitort en binnen de perken houdt.

Gebruik een app

Je zakelijke provider heeft vaak een app waarin datagebruik gemonitord wordt. Op deze manier weet je precies hoeveel MB’s je nog kunt verbruiken. Aan de hand van de gegevens in de app kun je eventueel maatregelen treffen en bijvoorbeeld een extra bundel aanschaffen.

Daarnaast zijn er verschillende apps op de markt die kunnen  helpen je zakelijke dataverbruik inzichtelijk te maken. Met My Data Manager kun je bijvoorbeeld een datalimiet instellen en je roamingkosten monitoren. Andere apps die je kunt gebruiken zijn Data Usage en Onavo Count.

Kijk naar je telefooninstellingen

Vaak kun je op je telefoon zien welke apps veel data verbruiken. Dit kan op een Android toestel via instellingen →  gegevensverbruik en op een iPhone via instellingen →  mobiel netwerk. Zo wordt duidelijk waar jouw data voornamelijk naartoe gaat en kun je hier in de toekomst rekening mee houden.

Bespaar data op social media

Als social media een belangrijke rol speelt binnen jouw bedrijf, verbruik je veel data. Wil je overmatig dataverbruik voorkomen? Kijk dan eens naar de volgende instellingen:

  • Facebook: instellingen → privacy → databesparing →  zet databesparing aan
  • Instagram: instellingen → mobiel dataverbruik →  minder data gebruiken
  • WhatsApp: instellingen → data en opslaggebruik →  bij gebruik mobiel netwerk → uitschakelen voor geluid, video’s en afbeeldingen

Heb je structureel te weinig data op je telefoon? Overweeg dan een abonnement te nemen via sim only. Soms gebruik  je gewoon meer data en heb je dus extra MB’s nodig om je werk uit te kunnen voeren. Een uitgebreider abonnement is bovendien voordeliger dan elke maand MB’s bijkopen!

Het monitoren van je zakelijke abonnement kan dus op verschillende manieren. Gebruik speciale apps om inzicht te krijgen in je datagebruik en verander bepaalde telefooninstellingen om overmatig datagebruik te voorkomen.Wil je meer weten over zakelijk bellen, bekijk dan het artikel over de voordelen van een zakelijk telefoon abonnement.