Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Moet je altijd een woonverzekering afsluiten?

Moet je altijd een woonverzekering afsluiten?

Geplaatst in: verzekeringen

Mobiele telefoon vat vlam tijdens het opladen

Als je een fijn huis hebt, is het belangrijk om dit ook te behouden. Dat kun je doen door middel van een goede woonverzekering. Een woonverzekering kan je heel veel problemen besparen. Toch is deze verzekering niet verplicht, je bent vrij om de risico’s te nemen die je wilt. Wij raden je echter aan om toch de voordelen van deze polis te bekijken, waarom zou je het risico willen lopen om diep in de problemen te komen? Door de mogelijkheden even op een rijtje te zetten, kun je vervolgens zelf bepalen of je een woonverzekering wilt en zo ja, welke je dan nodig hebt.

Waarom een verzekering?

Het leven is een aaneenschakeling van risico’s en dat kan soms problematisch zijn. Kleine risico’s hebben vaak niet zo’n groot effect, maar anders ligt het wanneer je door rampspoed getroffen wordt. Stel bijvoorbeeld dat er brand uitbreekt in je woning. De kans is dan heel groot dat je forse schade oploopt, is het niet door het vuur, dan wel door de rook die bij een brand vrijkomt. Als je dit wilt herstellen, moet je alles grondig reinigen, waarschijnlijk opnieuw schilderen en je moet de kapotte spullen laten repareren of zelfs vervangen. Je ziet het: dit gaat je veel geld kosten. Heb je een verzekering, dan kun je deze aanwenden om deze onkosten te dekken. Jij betaalt iedere maand een klein bedrag aan je verzekeraar en in ruil daarvoor neemt die het risico van je over dat je plotseling forse onkosten het hoofd moet bieden. Een verzekering is daarom altijd een goede investering, want het kan je heel erg veel geld besparen. Bovendien levert het je veel gemoedsrust op en dat is ook goud waard.

Wat heb je nodig?

Wanneer je een woonverzekering Univé afsluiten gaat, zul je zien dat je uit meerdere opties kunt kiezen. Of je alles nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Huur je een woning, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Deze dekt, de naam zegt het al, je inboedel ofwel alle spullen die in je huis (en tuin) staan. Mocht je schade oplopen aan je spullen, dan hoef je niet zelf de portemonnee te trekken, maar kun je contact opnemen met je verzekering. Deze zal kijken wat de totale kosten zijn en waarschijnlijk zal je verzekeraar alle onkosten dekken. Zo wordt je probleem niet alleen snel opgelost, maar hoef je ook geen beroep te doen op je financiële reserves.

Een opstalverzekering toevoegen

Als je een huis gekocht hebt, raden we je sterk aan om ook een opstalverzekering aan je woonverzekering toe te voegen. Deze dekt namelijk de kosten die je moet maken om schade aan je woning te herstellen. Juist deze kosten kunnen sterk oplopen waardoor een opstalverzekering essentieel is. Bovendien dekt de opstalverzekering ook zaken die aan je huis vastzitten, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Wil je dus graag duurzaam leven om kosten te besparen, neem dan ook zeker een opstalverzekering. Kijk even op de site van Univé om je polis vandaag nog af te sluiten.