Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Modulair magazijnsysteem: voor de beste afstemming op veranderingen in de markt

Modulair magazijnsysteem: voor de beste afstemming op veranderingen in de markt

Geplaatst in: algemeen

De meeste webwinkels proberen zich te onderscheiden door een uitgebreid assortiment. Voor eigenaren is het echter moeilijk te voorspellen wat de markt gaat doen en hoeveel voorraad je in huis moet halen. Met de juiste marketingcampagne kan een langzaamloper ineens een snelloper worden en zul je daar meer ruimte voor nodig hebben in je magazijn. En wat in de zomer een snelloper is, zal in de winkel nauwelijks verkocht worden.

Modulaire magazijnsystemen biedt veel voordelen bij de inrichten van je magazijn. Met dit systeem pas je je magazijn goed mogelijk aan op de veranderingen in de markt. Multitube.nl heeft een groot assortiment aan verschillende modulaire systemen. Met de onderdelen en toepassingen van Multitube kun je zelf de inrichting van je magazijn ontwerpen, bestellen en bouwen met de handige en eenvoudige instructies. Wil je liever wat ondersteuning bij het bouwen van een Multitube constructie, neem dan contact op en maak een afspraak.

In dit artikel geven we 3 tips waar je op moet letten bij de inrichting van jouw ideale magazijn.

Modulair stelling systeem

Gebruik magazijnrekken die makkelijk en snel monteerbaar zijn. Het grootste deel van deze rekken zijn modulair en daarmee ook uit te breiden of te verkleinen, en zijn daarmee voor elk magazijn geschikt. Met een Multitube modulair magazijnsysteem kun je inspelen op de wisselende omloopsnelheid van je artikel. Tevens zijn er speciale stellingbakken verkrijgbaar die ideaal zijn voor de voorraad van kleine onderdeeltjes en andere kleinere artikelen.

Doorrolstellingen worden vaak gebruik als er sprake is van first-in-first-out. Nieuwe pallets worden aan de achterkant in de doorrolstelling geplaatst en door de zwaartekracht komt de pallet op de rolbaan naar de voorkant van de stelling. De pallets worden automatisch gestopt door een eindstop-unit.
Ook zijn er doorrolstelling voor dozen en bakken waarbij ze automatisch naar voren rollen. Het is een compacte vorm van opslag en daarmee wordt veel vloerruimte bespaard.
Bij doorrolstellingen is het mogelijk om tegelijkertijd te laden en te lossen.

En dat niet alleen; bij Multitube is nog veel meer mogelijk voor de meest efficiënte magazijnopstelling.

Vloermarkering

Een goede vloermarkering is onmisbaar in elk magazijn. Met Durastripe vloermarkeringstape kun je opslagzones goed afbakenen. Met deze markering kun je pallets op exact de juiste plaats neerzetten, kun je circulatiezones van hefstrucs aangeven en de nooduitgang of gevarenzone aanduiden. Het aanbrengen van de tape kan eenvoudig zelf, het heeft geen droogtijd en een werkonderbreking is niet nodig. Vloermarkering is verkrijgbaar in verschillende kleuren en daarmee kun je de werknemers informeren over de verschillende zones in het magazijn. Door processen te visualiseren voorkom je ongelukken.

Cijfers en letters

Een klein hulpmiddeltje, maar is onmisbaar in een goede organisatie en beheer van je goederen; cijfers en letters waarmee je productnummers op de magazijnstelling, stellingsbakken en gangpaden kunt plakken. Zo weet je altijd eenvoudig en snel het juiste product op de juiste plaats te vinden. Cijfers en letters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en grootten.

Met Multitube constructiesysteem kun je je magazijn helemaal aanpassen aan veranderende omstandigheden op de markt.