Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Mobiel werken met je tablet

Mobiel werken met je tablet

Geplaatst in: algemeen, ICT

Steeds meer bedrijven laten medewerkers hun werk uitvoeren op een tablet. Ook voor zelfstandigen is een tablet handig. In eerste instantie leek het apparaat vooral bestemd voor consumenten, maar toch kun je er behoorlijk productief mee zijn. Hoe werk je eigenlijk mobiel met je tablet?

Een toetsenbordje is echt een must

Eerlijk is eerlijk: typen op een tablet is soms enorm onhandig. Zeker als je lange stukken moet schrijven of notulen moet bijhouden. Daarom is het praktisch een toetsenbordje bij je te hebben. Een Bluetooth-exemplaar zorgt ervoor dat je geen gedoe hebt met draden.

Met de komst van de iPad Pro kun je ook nauwkeurig aan beeldbewerking doen met de Apple Pencil. Doordat het scherm van de iPad Pro zo groot is, kan het dienen als een vervanger voor een MacBook. Ook  hier is een toetsenbord handig. Dat heeft Apple zelf ook in de gaten: het bedrijf kwam met een toetsenbord waar je je iPad Pro zo inklikt, zodat een soort laptop ontstaat.

Office-apps gebruiken

Mobiel werken doen we eigenlijk vooral met productie-apps als Word en Excel. Je ontkomt er eigenlijk niet aan. Deze apps zijn ook beschikbaar voor de tablet. We moeten wel eerlijk zijn: de tablet-apps voor Word en Excel zijn nog niet optimaal.

Wie echt mobiel wil werken, kan het best eens kijken naar de diensten van Google of OpenOffice. Deze varianten werken vaak verrassend goed, snel en, in het geval van Google, ook online. Je kunt samen met collega’s aan een bestand werken. Erg handig als je op dat moment in de trein zit of als je net een videovergadering aan het uitvoeren bent.

Bij veel bedrijven wordt ook gewerkt met digitale formulieren. Het blijkt dat deze niet handig in te vullen zijn op een tablet en dat ze ook niet eenvoudig te ontwikkelen zijn. Daarom kunnen we je de app Incontrol aanraden. Deze app staat gebruikers toe snel en eenvoudig formulieren in te vullen en zelf vorm te geven. De app is niet alleen beschikbaar voor smartphones, maar ook voor tablets. Bovendien kun je de website van dit platform ook op je tablet raadplegen en gebruik maken van alle functies. Dat is handiger dan het maken van een formulier in Word of Excel.

Taken uitvoeren op je tablet

Veel gebruikers van een goede tablet merken dat ze sneller de pc of laptop laten staan om op de tablet te werken. Zeker als het gaat om standaardtaken, zoals het mailen, doen van research of het beheren van social media. Een brief tikken op je tablet of een Excel-sheet doorrekenen gaat heel gemakkelijk op je tablet.

Het grootste voordeel van een tablet is dan ook de draagbaarheid: het is niet zwaar, je vindt er geen mechanische onderdelen als harde schijven en ventilatoren in en de kans dat het apparaat stuk gaat door slijtage is veel kleiner. Met een goede hoes om je tablet gaat je tablet bovendien nog jaren mee.

Werken in de cloud

Onderschat je tablet niet als het gaat om productiviteit. Het verschil tussen een tablet en een laptop wordt steeds kleiner. De komst van de iPad Pro bewijst dat maar weer. Met een toetsenbord erbij is het praktisch een laptop. Het wordt steeds makkelijker en prettiger om een tablet voor serieus werk in te zetten.

Een tablet gaat op een volle batterij langer mee dan een laptop. Je hebt geen gedoe met drivers en hoeft niet te wachten tot alles is opgestart. Door gebruik te maken van apps in de cloud, zijn je gegevens meteen overal beschikbaar. Je slaat je werk dan ook tussentijds online op.

Op die manier ontstaat er geen drama als je je tablet kwijtraakt door diefstal of vergeetachtigheid. Want het risico dat je tablet gestolen wordt, is dan wel weer groter dan de kans dat je laptop of computer gestolen wordt.