Home » Ondernemersnieuws » telefonie » Mobiel van de zaak; deze goedkope opties kende je nog niet

Mobiel van de zaak; deze goedkope opties kende je nog niet

Geplaatst in: telefonie

Een telefoon van de zaak is tegenwoordig meer regel dan uitzondering geworden. We bellen, mailen en appen wat af en doen dit óók op zakelijk gebied. Het is echter een hoge kostenpost voor de werkgever om iedereen van een telefoon inclusief abonnement te voorzien. Er zijn echter mogelijkheden om de kosten naar beneden te krijgen. Vaak zijn het aanpassingen binnen het beleid waar personeel weinig van merkt. Welke dat zijn? Lees de tips.

Ander model

Er zijn mensen die echt verslingerd zijn aan het gebruik van Apple en Samsung. Deze mensen een ander toestel geven levert vaak schuine gezichten op. Dit hoeft dan ook niet, er is namelijk een oplossing voor. Je kunt mensen nog steeds prima van een Samsung toestel voorzien, maar dan niet per se het nieuwste van het nieuwste. Zo is een Samsung s22 een toestel van topkwaliteit tegen een zeer voordelige prijs. Het heeft al het goeds van Samsung én het bijbehorende besturingssysteem in zich, maar is wel voordeliger dan meest nieuwe toestel.

Onbekend merk

Dat er naast Samsung en Apple geen andere merken meer zijn? Dat is echt onzin. Er zijn tegenwoordig nog steeds andere merken, alleen moet je hiervoor soms nét iets langer zoeken. Zo is er de xiaomi 11t pro. Wellicht voor jou (nog) een onbekend merk maar ze maken wel telefoons van topkwaliteit. De camera en batterij zijn vaak zelfs sterker en beter dan die van de bekende merken. Kijk daarom eens verder en probeer een onbekende gast.

Refurbished, tweede ronde?

Is het beleid intern bij jou nog steeds dat werknemers na 2 jaar een nieuwe telefoon krijgen? Dat is vandaag de dag lang niet altijd meer nodig. Telefoons zijn van zodanige kwaliteit dat zij prima langer mee kunnen. In het kader van duurzaamheid maar ook bezuiniging is dit een goed idee. Vaak vinden werknemers het helemaal niet erg om een toestel langer te gebruiken, zolang het sim only abonnement vervolgens maar betaald wordt. Toestel toch stuk? Overweeg dan eens refurbished telefoons te kopen. Deze zijn van aantoonbare goede kwaliteit en vaak te koop voor een schijntje van de prijs van het origineel.

Kortom, op de kleintjes letten is ook als ondernemer aan te raden. Zeker in tijden dat prijzen behoorlijk snel stijgen. Ook is het qua duurzaamheid een goede keuze om bewust met dergelijke zaken om te gaan. En het verschil? Vaak merken werknemers er weinig van!