Home » MKB presenteert boek ‘Eerste hulp bij groeien’

MKB presenteert boek ‘Eerste hulp bij groeien’

groeienMKB Servicedesk, het online ondernemersplatform van MKB-Nederland heeft het boek Eerste hulp bij Groeien gepresenteerd. Doel van het boek is kleine bedrijven helpen met het maken en verwezenlijken van hun groeiplannen.

Slechts 5 procent van de bedrijven in Nederland doorbreekt de grens van tien medewerkers, terwijl er grote behoefte is aan stabiel groeiende bedrijven die een stimulans zijn voor de werkgelegenheid en de Nederlandse economie. Ons land kent in verhouding veel meer kleine bedrijven dan ons omringende landen. Veel ondernemers willen wel doorgroeien, maar lopen in de praktijk tegen allerhande belemmeringen aan. In het bedrijf zelf, in hun eigen functioneren als ondernemer, maar ook wet- en regelgeving.

Het boek Eerste Hulp bij Groeien bevat ervaringen van vijf groeiondernemers en staat vol praktische tips. Gekoppeld aan het boek is er een Groeiscan ontwikkeld, waarmee je als ondernemer binnen tien minuten inzicht krijgt in de groeikracht van je bedrijf en actiepunten ter verbetering.

Auterus van het boek zijn ondernemer Willem Overbosch, oprichter van MKB Servicedesk, en groeiexpert Annegien Blokpoel, directeur van strategisch adviesbureau PerspeXo. Overbosch is zelf groeiondernemer; in enkele jaren is de Servicedesk uitgegroeid van klein naar middenbedrijf. De Servicedesk is onlangs ook genomineerd voor de FD Gazellen Award 2013.

Het boek Eerste Hulp bij Groeien is per 14 november 2013 te koop via MijnMKB.nl.