Home » Ondernemersnieuws » algemeen » MKB-Nederland zoekt vitaalste bedrijf van Nederland

MKB-Nederland zoekt vitaalste bedrijf van Nederland

Geplaatst in: algemeen, duurzaamheid

MKB-Nederland is op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland. De organisatie reikt de ElkeDagBeterAward uit aan het bedrijf dat het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. Mkb-bedrijven maken kans op de award door op www.ElkeDagBeter.nu de ElkeDagBeter-scan in te vullen. Die geeft ondernemers aan de hand van vijftien vragen en stellingen inzicht in hoe duurzaam hun bedrijf met werknemers omgaat en hoe ze de duurzaamheid kunnen verhogen. Afhankelijk van de uitkomsten krijgen ondernemers heldere en praktische tips aangereikt die ze meteen in hun onderneming kunnen toepassen.

Een jury bepaalt welke onderneming de aanbevelingen van de scan het best in de praktijk heeft gebracht. De jury bestaat uit Rob Slagmolen (secretaris arbeidsmarkt MKB-Nederland en VNO-NCW), Johannes de Geus (director Learning & Development Schouten en Nelissen), Koen Gonnissen (bedrijfscoach), Mirjam Bink (ondernemer) en Carmen de Jonge (directeur Wissenraet Van Spaendonck).

De ElkeDagBeterAward is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee MKB-Nederland aandacht vraagt voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door vergrijzing ontstaat komende jaren een tekort aan arbeidskrachten. Veel grote bedrijven hebben al maatregelen getroffen om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede werknemers, veel mkb-bedrijven nog niet. ElkeDagBeter.nu wijst werkgevers op het belang van investeren in bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid en scholing.

De winnaar van de ElkeDagBeterAward wordt half april 2013 bekendgemaakt. Deelnemers maken ook kans op een dag ondersteuning van topcoaches Koen Gonnissen, Mario Bierkens of Huub van Zwieten. De campagne om een bijdrage te leveren om werkgevers te wijzen op het belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers om daarmee het ondernemerschap te versterken is een initiatief van MKB-Nederland en wordt gesteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).