Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Millennials veranderen de wijze van projectmanagement in 2018

Millennials veranderen de wijze van projectmanagement in 2018

Geplaatst in: algemeen

De millennials een generatie die is opgegroeid met internet en apps doen hun intrede in de rol van projectleider bij de projecten binnen bedrijven. Een groep die open staan voor nieuwe dingen, ze zijn flexibel en idealistisch. Door hun  andere houding en de wijze waarop ze met internet zijn vergroeid zal zeker op het gebied van projectmanagement wat zaken doen veranderen.  Dat bepaalt in de komende jaren in toenemende mate hoe projecten worden aangepakt. Welke veranderen dit onder meer teweeg zal brengen willen we in deze blog nader  uiteen zetten.

Het Agile project als model voor het nieuwe werken

Van oorsprong is het Agile model ontstaan uit de software ontwikkelingsindustrie.Omdat softwarepakketten veelal bestonden uit allerlei onderdelen die samen het pakket vormde en elk onderdeel werd door een eigen team van ontwikkelaars opgezet. Elk subproject vormde als ware een sprint van het totale project. Dit systeem werd door de millennials ook doorgevoerd in vergader en plan modellen. En is nu dus ook terechtgekomen in de online projectmanagement tools die we vandaag de dag kennen.

De basis van het  Agile-model is vooral gebaseerd op tijdschatting (meestal voltooid tijdens specifieke vergaderingen met verschillende hulpmiddelen en vervolgens gevolgd door een reeks grafieken, grafieken die volgen wat er is gedaan en wat moet worden gedaan. Deze ontwikkeling zien we nu ook terug in de projectmanagement tools.

Scrummen het nieuwe werkwoord van 2018

Scrum is een manier om volgens de Agile methode  (flexibel en wendbaar) te kunnen werken. Het werken in scrums betekent dat men in zelfsturende multidisciplinaire teams in sprints van 2 tot 4 weken aan projecten werkt,. Het scrummen houdt behelst deze flexibele manier van werken in de volksmond wordt zorgt voor veel bijstuur momenten tijdens het hele ontwikkelproces. Hierdoor zijn blokkades veel eerder zichtbaar en kan men veel meer op micro-niveau gaan werken.

Nieuwe trends die worden ingezet door millennials een
zege voor resource planning

Resource planning is altijd een beetje de achilleshiel geweest van project planning. Had je eindelijk je project in detail gepland, begon je project opeens te schuiven. Dramatisch, want andere projecten maakten tussendoor ook nog gebruik van jouw medewerkers. De resource planning valt dan als een kaartenhuis in elkaar.

Wat dat betreft is Scrum een zege, want Scrum propageert dedicated inzet (fulltime) van projectmedewerkers. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om te plannen, omdat je medewerkers meteen voor een paar maanden op een project kunt wegzetten. Dat geeft rust in de planning, er is minder dynamiek.

Een tool die kan werken met deze scrum methode is de online planningtool Timewax.nl. Lees in deze handleiding hoe deze je scrum toe kan passen in jouw project.