Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Met plezier naar je werk? Ga aan de slag als zorgprofessional

Met plezier naar je werk? Ga aan de slag als zorgprofessional

Geplaatst in: algemeen

Wil jij meer impact maken met je werk? Heb jij eerder in de zorg gewerkt en overweeg je om weer terug te keren, dan biedt de zorgsector tal van mogelijkheden. Tegenwoordig krijg je volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen en over te stappen naar de zorg. In dit artikel leggen we uit hoe je deze carrièreswitch succesvol aan kunt pakken.

Afwisselend werk 

Als herintredende zorgprofessional heb jij het hart op de juiste plaats. Of je nu met ouderen hebt gewerkt of jarenlang actief bent geweest in de algemene gezondheidszorg: het werken in de zorg vraagt je om geduldig te zijn. Je komt geregeld voor lastige beslissingen te staan en blijft jezelf continu ontwikkelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om opnieuw de specialistische zorg in te gaan of te gaan werken in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. In jouw functie creëer je een optimaal werkklimaat, waardoor jij de zorg kunt leveren die de bewoners en cliënten verdienen.

Gewenst profiel

Werken in de zorgsector geeft je de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keukens van verschillende instellingen. Zo kun je jezelf ontplooien tot een echte zorgprofessional! Om als herintreder aan de slag te kunnen gaan voor een functie als verpleegkundige, heb je voor specifieke beroepen binnen de zorg en welzijn een BIG-registratie nodig. Uiteraard dien je eveneens in het bezit te zijn van een relevante diploma en heb je door de jaren heen stage- of werkervaring in het vakgebied opgedaan.

Diverse doelgroepen 

Wil je de kans krijgen om jezelf optimaal te ontwikkelen tot de zorgprofessional die jij wilt worden? Bij verschillende detacheringsbureaus als BVNG krijg je de mogelijkheid om de verschillende doelgroepen en instellingen te herontdekken. In de functie van verpleegkundige mbo/hbo in de intramurale of extramurale zorg werk je bij één van de opdrachtgevers in de regio en kun je ingezet worden ter vervanging of voor specialistische opdrachten. Daarbij ga je minimaal drie maanden aan de slag bij dezelfde organisatie, waarbij je meedraait in een vast team. Het is de perfecte kans om maatschappelijke impact te creëren!

Persoonlijke ontwikkeling 

Als herintreder krijg je volop de ruimte om van collega’s te leren en jezelf te ontwikkelen. Via bvng.nl kun je cursussen, e-learnings of cursussen gaan volgen om de kennis en vaardigheden op peil te houden. Op deze manier geef je invulling aan jouw loopbaan en houd jij het persoonlijke kwaliteitsregister up-to-date. Samen met het zorgteam, bestaande uit recruiters, adviseurs en een ervaren team van vakspecialisten, krijg je de kans om een eigen carrièrepad uit te stippelen. Zo kun jij straks iedere dag met plezier naar je werk gaan…