Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Met deze werkkleding kun jij jouw werk altijd veilig uitvoeren

Met deze werkkleding kun jij jouw werk altijd veilig uitvoeren

Geplaatst in: algemeen

Binnen de meeste bedrijven staat veilig werken tegenwoordig hoog in het vaandel. Dit is uiteraard een goede ontwikkeling, want hierdoor kunnen medewerkers hun werk op een veilige wijze uitvoeren. Toch weet lang niet ieder bedrijf welke werkkleding noodzakelijk is om veilig te kunnen werken. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hieronder werkkleding op een rijtje die niet mag ontbreken om op een veilige manier te kunnen werken.

Werkschoenen

Wanneer we het hebben over veilig werken, denk jij waarschijnlijk direct aan werkschoenen. Dit schoeisel vormt inderdaad de basis om veilig te kunnen werken. Allereerst biedt een werkschoen jouw voet stevigheid. Als jij veel staat en loopt, is dit van groot belang. Daarbij komt dat de zool van werkschoenen een goed profiel heeft. Hierdoor heb je meer grip wanneer je deze schoenen draagt. Tot slot bevat de gemiddelde werkschoen een stalen neus. Dankzij deze stalen neus bezeer jij jouw voet niet snel meer. De neus beschermt jouw voeten onder meer wanneer er zware objecten op vallen.

Reflecterende jas

Werk je veel buiten? Dan is een werkjas geen overbodige luxe. Bij het uitzoeken van een werkjas kijk jij ongetwijfeld naar de isolatiewaarde. Hoe hoger deze waarde, des te warmer de jas. Daarnaast is het belangrijk dat hij geen water doorlaat. Werk je in of in de buurt van verkeer? Ga dan voor een reflecterende jas van Proforto. Zo’n jas biedt jou extra bescherming, zeker wanneer je regelmatig in de schemer of duisternis werkt. De reflecterende strepen worden namelijk zichtbaar wanneer het licht van een auto of fiets erop schijnt. Hierdoor ben je altijd goed zichtbaar, waardoor je jouw werk veilig uit kunt voeren.

Werkbroek met kniestukken

Steeds meer bedrijven stellen het dragen van een werkbroek verplicht. Dit is een goede zaak, want met zo’n broek ben jij beter beschermd. Werkbroeken zijn namelijk een stuk steviger dan de gemiddelde (spijker)broek. Hierdoor verwond jij je minder snel. Bovendien isoleert een werkbroek een stuk beter en dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld veel buiten werkt. Zit jij veel op de knieën tijdens jouw werk? Koop dan niet de eerste de beste werkbroek die je tegenkomt. Nee, ga in dat geval voor een werkbroek met kniestukken. Zo’n werkbroek is voorzien van kussentjes op kniehoogte. Jouw knieën worden zodoende beter beschermd, waardoor jij minder snel knieklachten krijgt.

Overall

Kom je tijdens jouw werk regelmatig in aanraking met gevaarlijke stoffen? Dan moet jij jouw lichaam hier goed tegen beschermen. Veel mensen dragen in dat geval een werkbroek, werkjas, werkschoenen en mogelijk handschoenen. Zij denken dat hun lichaam met deze werkkleding goed beschermd is. Dit kan, maar toch is dit niet altijd het geval. Je draagt namelijk verschillende kledingstukken. Bij de overgangen van deze kledingstukken kunnen de gevaarlijke stoffen alsnog vat krijgen op jouw lichaam. Met een overall is dit definitief verleden tijd. Een overall is namelijk één kledingstuk. Deze kun je ook nog eens goed afsluiten. Hierdoor is een overall ook geschikt voor flexibel werk. Jij schiet hem namelijk makkelijk en snel aan en uit. Bijkomend voordeel van een overal is dat de kleding die jij eronder draagt niet vies wordt.