Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Meer rendement halen uit je fleetmanagement

Meer rendement halen uit je fleetmanagement

Geplaatst in: mobiliteit

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de eindbalans weer opgemaakt zal worden. Waar valt in 2019 de meeste winst te halen? Als ondernemer probeer je natuurlijk naar alle facetten van je bedrijf te kijken, maar heb je ook wel eens kritisch je fleetmanagement systeem onder de loep genomen? Wat heeft je wagenpark je gebracht en welke kansen liggen er nog voor 2019? En hoe kun je meer inzicht verkrijgen in je vloot? Dat bespreken we in dit artikel.

Ritregistratie

Wil je dat je medewerkers ontlast worden van het bijhouden van elke gereden rit? Wil je op ieder moment van de dag inzicht in waar de voertuigen van je medewerkers zich bevinden? Dat kan met een volautomatisch ritregistratie systeem. Het systeem registreert automatisch alle facetten die belangrijk zijn voor de Belastingdienst, zodat er eventueel ook een sluitende kilometerregistratie mee gemaakt kan worden.

Greendriving

Ook in 2019 blijft het belangrijk om milieubewust om te gaan met je wagenpark. Dit wordt ook wel greendriving genoemd. Door een fleetmanagement systeem te nemen met rijgedrag analyse module, kun je 10 tot 20% brandstof besparen. Als ondernemer help je zo niet alleen het milieu, maar het levert jezelf ook voordeel op. Waar je zoal aan kunt denken bij rijstijl analyses? Inzicht in onnodig hoge toerentallen, onnodig brandstof verbruik, stationair tijden, chauffeur rijgedrag vergelijkingen, onnodig harde acceleraties en de totale kilometerstanden per periode van het hele wagenpark.

Tachograaf uitlezen op afstand

Zijn vrachtauto’s of bussen onderdeel van je wagenpark? Dan ben je verplicht om een tachograaf te installeren. Dit instrument dat de rijtijd en rijsnelheid van je vrachtauto of bus registreert, kan handmatig uitgelezen worden. Maar wil je echt slagen maken? Dan is een tachograaf uitlezen op afstand aan te bevelen.

Live volgen wagenpark

Bellen klanten wel eens op met de vraag hoe lang het nog duurt voor een van je medewerkers langs komt? Of wil je ze kunnen informeren wanneer een afspraak vertraagd is? Dan is het wel zo fijn als je je wagenpark live kunt volgen. Je kunt dan sneller de planning aanpassen en voorkomt telefoontjes naar je personeel.

Door bovenstaande elementen kritisch onder de loep te nemen, kun je in 2019 stappen maken op het gebied van fleetmanagement. Meer tips voor ondernemers? Kijk dan eens hier.