Home » Ondernemersnieuws » financiën » Meer netto-inkomsten? Zet dit elke maand opzij!

Meer netto-inkomsten? Zet dit elke maand opzij!

Geplaatst in: financiën
Beleg automatisch je extra inkomen

Sinds 1 januari 2020 is er sprake van een verlaging van de belastingtarieven. Dit houdt in dat miljoenen werkenden in ons land maandelijks 50 tot 100 euro meer nettoloon ontvangen. Als ZZP’er of andere ondernemer merk je hier niet direct de gevolgen van. Omdat je geen loonstrookje krijgt, en je geen werkgever hebt die de belasting al van je brutoloon inhoudt. Heb je wel al je vooraanslag voor 2020 ontvangen en daarin gezien dat het te betalen bedrag aan belasting lager wordt? Je kunt jezelf dan maandelijks een iets hoger bedrag uitkeren. Dit geld kun je uitgeven, maar ook maandelijks automatisch laten beleggen. Hoe je dat heel eenvoudig doet, lees je hierna.

Hoeveel krijg je er eigenlijk bij?

Het aantal belastingschijven voor de berekening van de inkomstenbelasting wordt verkleind. Sinds begin dit jaar zijn er nog maar twee schijven. Daarnaast zijn er verhogingen van de algemene heffingskorting van de arbeidskorting ingesteld. Hierdoor gaan de meeste Nederlanders minder belasting betalen over hun inkomen. Hoeveel je extra overhoudt hangt af van persoonlijke financiële situatie en de hoogte van je inkomsten. Vooral voor zelfstandigen kan dit verder uiteenlopen.

Het Ministerie van Sociale Zaken heeft laatst een overzicht naar de Tweede Kamer gestuurd, waaruit blijkt dat bij een jaarinkomen van 50.000 euro gemiddeld sprake is van een netto salariseffect van 1,9 procent, bij 70.000 euro 1,6 procent en bij 90.000 euro 1,8 procent. Het Nibud heeft dit preciezer berekend voor een groot aantal situaties. Bij een alleenstaande met een inkomen van 75.000 euro gaat het om maandelijks 116 euro netto extra. Een stel met een kind, waarvan een persoon als zelfstandige werkt en jaarlijks 70.000 euro uitkeert, en de partner in loondienst werkt en 35.000 euro verdient, zou maandelijks zelfs samen 217 euro meer overhouden.

Uitgeven of (deels) opzij zetten voor later?

Hoewel dit erg positief klinkt, zijn er ook zaken die in 2020 weer duurder worden. Zo zal een gedeelte van de extra inkomsten opgaan aan bijvoorbeeld de zorgverzekering en de energierekening. Uit alle berekening is echter wel gebleken dat het grootste gedeelte van de mensen in ons land een duidelijke koopkrachtplus heeft. Heb je er al over nagedacht wat je met dit extra inkomen wil gaan doen? Gaat het straks ongemerkt op aan extra boodschappen en andere uitgaven? Of wil je het toch (deels) nuttiger inzetten en bewaren voor bijvoorbeeld je pensioen later?

Voor veel Nederlanders is het best lastig om maandelijks geld over te houden. Maar nu de maandelijkse inkomsten uit je onderneming vanaf januari een klein beetje hoger kunnen zijn, lukt het misschien wel om iedere maand een paar tientjes – of meer – opzij te zetten. Je merkt hier eigenlijk niets van in je portomonnee. Een goed moment om te starten met periodiek beleggen en stap voor stap een mooi bedrag voor later op te bouwen!

Periodiek beleggen is al mogelijk vanaf 10 euro per maand

Wist je dat je bij BinckBank al vanaf 10 euro iedere maand automatisch een bedrag kunt storten op je beleggingsrekening? Dit geld wordt vervolgens automatisch voor je belegd. Door je inleg iedere maand bouw je vermogen op, dat vervolgens stap voor stap kan groeien richting een mooi bedrag. Bij Binck Fondsbeleggen kies je zelf de beleggingsfondsen waarin je belegt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Duurzaam Beleggen bij Binck. Bij Binck Forward beleggen wij dit geld precies volgens jouw wensen. Met je bij jou passende tijshorizon, en met meer of juist minder risico. Zo kan je inleg optimaal renderen. Wil je liever zelf beleggen? Dan kun je bijvoorbeeld opties kopen.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Je werkelijke rendement is afhankelijk van de ontwikkelingen op de markten, de timing van stortingen en onttrekkingen, herbalancering van de portefeuille en aanpassingen van het risiconiveau. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Beleggen bij BinckBank

Bij BinckBank roepen ze het hardop: Wij zijn ‘Gek op Beleggen’. Ze bieden dan ook geen andere financiële diensten aan dan beleggen, al twintig jaar lang. Kom daarom net als 300.000 andere Nederlanders ook beleggen bij BinckBank. Grijp je inkomstenverhoging aan om nog deze maand te starten!

Beleggen kent risico’s. Je inleg kan minder waard worden