Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Makkelijk besparen als ondernemer

Makkelijk besparen als ondernemer

Geplaatst in: algemeen

Als ondernemer is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het financieel allemaal goed geregeld hebt. Zo is het slim om ervoor te zorgen dat je verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid, een rechtsbijstandverzekering hebt, je een zakelijke rekening hebt geopend, je een (zakelijk) energiecontract hebt en natuurlijk een internet abonnement hebt. Vooral een internetabonnement is voor veel ondernemers van groot belang. Bij elkaar opgeteld is dit maandelijks toch een behoorlijke kostenpost, maar hoe kan je de maandelijkse kosten toch op een makkelijke manier verlagen?

Internetaanbieders vergelijken
Er zijn in Nederland veel verschillende providers die internetcontracten aanbieden. Er zit behoorlijk wat prijsverschil tussen al deze internetproviders. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar wat de voor- en nadelen van deze internetaanbieders zijn. Op deze manier kan je het beste een internetpakket kiezen tegen de beste prijs. Je kan uiteraard alle websites van de verschillende providers langs gaan, maar er zijn ook verschillende vergelijkingssites waar je gemakkelijk internet kan vergelijken.

Energiecontract
Ook voor energie is het zo dat er verschillende aanbieders zijn. Bij internet is het nog wel belangrijk om goed te kijken naar de snelheid van het internet en het soort verbinding. Voor energie is er minder verschil. De mogelijkheid bestaat om te kiezen voor groene stroom en grijze stroom, maar er zit geen kwaliteitsverschil tussen de verschillende energieleveranciers. Het is dus zeker voor een energiecontract slim om goed te kijken welke energieleverancier je kiest. Daarnaast geven energieleveranciers je vaak een welkomstpremie wanneer je een contract bij ze afsluit.

Zakelijke energie
Er is zakelijke energie speciaal voor ondernemers. Omdat je als ondernemer veel energie inkoopt, ben je in sommige gevallen goedkoper uit dan met een particulier energiecontract. Daarnaast hoeft er geen btw als voorschot te worden betaald, wat bij een particulier energiecontract wel het geval is. Uiteraard kan je deze btw bij een particulier contract later wel terugkrijgen.

Hoeveel kan je besparen?
Wanneer je een ander internetpakket kiest en je kiest een andere energieleverancier dan kan je gemiddeld €600,- per jaar besparen. Dat is dus €50,- per maand. Voor een ondernemer is dat snel verdiend, zeker omdat er eigenlijk niks verandert. Je betaalt alleen minder voor energie & internet. Vergelijkingssites waar je snel en gemakkelijk kan bekijken wat je precies kan besparen in jouw situatie zijn Overstappen.nl & Easyswitch.nl.